Dabér Geralta vás provede vývojem Cyberpunku 2077 a naznačí, že vydání je ještě daleko
zdroj: tisková zpráva

Dabér Geralta vás provede vývojem Cyberpunku 2077 a naznačí, že vydání je ještě daleko

8. 3. 2019 10:24 | Video | autor: Patrik Hajda |

Na nové informace ohledně Cyberpunku 2077 se těšíme snad ještě víc než na novou generaci konzolí. I když by se klidně mohlo stát, že se obojího dočkáme v totožném období. Na YouTubu PlayStationu (a pouze tam) se objevilo nové video, ve kterém tvůrci rozebírají předlouhý vývoj velkého městského RPG za doprovodu vypravěče, jehož hlas vám bude dobře znám.

Pokud se těšíte na nové záběry z hraní, pak vás rovnou zklamu. Záběrů je ve vývojářském deníčku sice hodně, ale všechny do jednoho pocházejí z loňské téměř hodinové ukázky, která stále dokáže vyrazit dech. Ve videu se tvůrci baví o velmi stresující E3, na které hru poprvé ukázali novinářům.

Řeší komplikovanost dlouhého vývoje, kdy se po letech zahodí již hotové části hry, aby se později zase obnovily, opět zahodily a nakonec stejně vrátily. Dotkli se i zasazení, které je nejen téměř 60 let vzdálené od stolní předlohy, ale zároveň jde o paralelní linku. Cyberpunk 2020 tak slouží jen jako stavební kámen a inspirace.

zdroj: Archiv

Rozebírá se i přechod do pohledu první osoby, opuštění od předem dané postavy, jakou byl Geralt, nebo třeba jiné vnímání otevřeného světa, který musí působit megalomansky i v případě, že se po něm proháníte v autech ve vysoké rychlosti.

Jedna z nejdůležitějších informací naznačuje, že se vydání hry jen tak nedočkáme. Doug Cockle, vypravěč a dabér Geralta, pronesl větu: „Ještě nezadržujte dech. Cyberpunk 2077 možná není takovým tajemstvím jako kdysi, ale práce na něm je velmi vzdálená svému konci.“ Geralt následně potvrdil slib z roku 2013, že hra vyjde, až bude připravená.

Ve videu zazní ještě jedna zvláštní věta, která zmiňuje nedočkavou komunitu, ale jen a pouze na PlayStationu, jako by jiné platformy ani neexistovaly. Že by se Sony podařilo ukořistit nějaké partnerství?

Úplná exkluzivita by byla hodně šílená, ale marketingová propagace, bundly s konzolí nebo třeba časová exkluzivita DLC už tak nereálné nejsou. Kdo ví, možná bude následovat stejné video od Xboxu zaměřené jen na jejich komunitu a poté se dočká i PC.

Video není jedinou zprávou ohledně Cyberpunku 2077 z poslední doby. Právě naopak. CD Projekt Red potvrdil, že se i letos ukáže na E3, k projektu se přidal ředitel Zaklínače 3 a do Blizzardu odešel scenárista. Tak snad se brzy dozvíme i něco víc o samotné hře.

Nejnovější články