Datadisk Arma 3: Apex přinese kooperativní kampaň a novou nepřátelskou frakci
zdroj: tisková zpráva

Datadisk Arma 3: Apex přinese kooperativní kampaň a novou nepřátelskou frakci

9. 6. 2016 12:28 | Video | autor: Aleš Smutný |

Nejdůležitější letošní událostí v Arma 3 bude bezesporu vydání datadisku Apex. Představí se v něm zcela odlišné prostředí, čemuž budete muset přizpůsobit svou taktiku, noví protivníci a samozřejmě také výzbroj a výstroj. Co Apex v létě do základní hry přinese představuje desetiminutové video, které se detailně věnuje všem klíčovým novinkám. Hlavní je kampaň, která půjde hrát v kooperaci až čtyř hráčů a zavede vás na ostrov Tanoa, kvůli jehož nerostným zdrojům se rozpoutal ozbrojený konflikt. 

I sem zavítá konflikt NATO a CSAT, ovšem třetím hráčem, který se pokusí zvrátit jazýčky vah ve svůj prospěch bude Syndikát. Jde o uskupení místních zločineckých gangů a paramilitantních organizací, které chtějí mít z nerostného bohatství Tanoy co nejvíc. Jelikož nejde o pravidelnou armádu, bude tomu odpovídat i jejich výbava, takže uvidíte mnohem víc klasických „ákáček“ a RPG.

Celkem se v Apexu objeví třináct nových zbraní. NATO dostane nový typ útočné pušky SPAR-16, která bude k dispozici v několika variantách. CSAT bude mít k dispozici nový model čínské lehké útočné pušky CAR-95, která bude také k dispozici v několika různých rolích. Jelikož pacifické prostředí je velmi vzdálené původnímu středomořskému Altisu, představí se řada nových kamufláží, které by NATO a CSAT využívali v tak radikálně odlišném terénu.

zdroj: Archiv

Novinky se týkají i vozidel, kterých bude celkem deset. Obě strany budou mít k dispozici dvě varianty svého VTOL letadla. Verze NATO bude mít velkou nosnost, ale bude ve vzduchu těžkopádnější, zatímco letadlo CSAT disponuje mnohem větší schopností manévrovat, ale za cenu menší nosnosti. To samé se bude týkat lehkých útočných vozidel, i zde najde dvě varianty podle míry vyzbrojení a obě strany se budou technologicky lišit v jejich koncepci.

Další informace o tom, jak vlastně tyto fiktivní modely zbraní a vozidel vznikají načerpáte ve videu. Kdy přesně Arma 3 Apex vyjde nevíme, kromě rámce stanoveného na léto. Konkrétní datum Bohemia Interactive představí na PC Gaming Show na E3, která se koná v pondělí od 20:30.

Nejnovější články