Datadisk Utopia do Stellaris přinese megastruktury, cestu k dokonalosti i lepší zotročování poražených
zdroj: tisková zpráva

Datadisk Utopia do Stellaris přinese megastruktury, cestu k dokonalosti i lepší zotročování poražených

4. 4. 2017 11:11 | Video | autor: Aleš Smutný |

Už 6. dubna bude k dispozici první datadisk pro povedenou vesmírnou strategii Stellaris od Paradoxu. Nese název Utopia a naznačuje jednu z možností, kam můžete svou říši směřovat, ovšem zdaleka tím nevystihuje všechny novinky, které toto rozšíření přináší. Dá se říci, že Utopia vám umožní dotáhnout rozvoj vašeho galaktického impéria takřka k dokonalosti. Všechny důležité novinky vám názorně představí souhrnné video.

V první řadě to jsou megastavby, což neznamená opravdu velké budovy. Musíte myslet v kosmickém měřítku, což znamená prstencová světy, Dysonovy sféry (koule či alespoň klec, která obklopuje hvězdu a čerpá většinu její energetické produkce) a další megalomanské plány. Pokud vám už na planetě dochází místo, k dispozici budou habitaty - vesmírné „paneláky“, kam můžete dál expandovat svou narůstající populaci.

Odhlédněte ale od architektonické činnosti a raději se zaměřte na prostého člověka, ještěra či inteligentní houbu. Rozvojem svého živočišného druhu totiž můžete dospět k dokonalosti nebo se jí alespoň přiblížit. Nový systém Ascension umožňuje rozsáhlý vývoj vašeho druhu k některému ze tří cílů – syntetické evoluci, kdy odhodíte nedokonalé organické schránky, biologické dokonalosti, kdy se budete smát všem těm, kteří si neumí vytvoří takřka bezchybné tělo z masa a… čehokoliv co vám zrovna koluje něčím, co by mohly být žíly. Poslední směr kašle na hmotné tělové statky, a jde cestou rozvoje duševních schopností. Kdo by nechtěl nakonec překročit hranice našeho vnímání a napojit svou mysl do jiné reality?

zdroj: Vlastní

Kromě toho Utopia nabídne i nové možnosti ovlivňování primitivních druhů skrze indoktrinaci. Hvězdná flotila by to možná neschvalovala, ale pomocí tohoto systému jde vštěpovat těm prostším rasám svoje zásady. A mohou být rády, že jste tak ohleduplní, protože nový systém zotročování dobytých ras umožňuje udělat z jejích členů třeba bojové otroky, prosté domácí služebníky nebo jedince chovné kvůli masu. Dobrou chuť.

Vydání Utopie doprovodí, jak už je u Paradoxu zvykem, velký update, který nese název Banks po slavném spisovateli science fiction Iainu Banksovi. V něm najdete nový systém frakcí, možnost udělovat jednotlivým podřízeným rasám rozdílná práva a také mnohem větší svobodu v úpravách vlády ve své říši.

Nejnovější články