DiRT Rally 2.0 nabízí pohled na dvě erzety a rallycross
zdroj: tisková zpráva

DiRT Rally 2.0 nabízí pohled na dvě erzety a rallycross

8. 10. 2018 16:30 | Video | autor: Patrik Hajda |

Nástupce opěvované závodní simulace DiRT Rally se hned po nedávném oznámení zařadil mezi mé nejočekávanější hry roku 2019. Těším se, až konečně zajím tu pachuť z nedovařené V-Rally a Gravelu něčím, co na závodění z A do B nenahlíží s arkádovým odstupem, ale podává nám ho v co možná nejrealističtější podobě. Platilo to o první DiRT Rally a nevidím jediný důvod, proč by to nemělo platit i v případě nástupce. Snad se v Codemasters nezklamu.

Mé prakticky neexistující obavy zažehnává nové video, které odhaluje první záběry z hraní. Tvůrci v něm vedou diskuzi a odpovídají na otázky z chatu, zatímco sledujete poměrně chvályhodnou jízdu. Se záběry se naštěstí nešetřilo, takže vás čekají dvě celé rychlostní zkoušky z pohledu z kapoty, kokpitu i zpoza vozu. Závěr videa je věnován čtyřem okruhovým kolům v disciplíně rallycross.

V obou případech koukáte na vozy značky Volkswagen, přičemž v tom prvním jde o stařičký Golf GTI 16V, ve druhém o aktuální Polo R Supercar. Hra je stále ve vývoji, což poznáte minimálně při pohledu zevnitř, kde virtuální řidič projede celou trať jen s jednou rukou na volantu (což, přiznejme si, moc realistické není).

V diskuzi zazní několik zajímavostí. Například si budete moci sami měnit pneumatiky podle potřeby a musíte počítat s jejich opotřebením. Zároveň dostáváme potvrzení, že DiRT Rally 2.0 nebude podporovat virtuální realitu, nicméně tvůrci jsou připraveni ji přidat po vydání v případě velkého zájmu. Hra dorazí 26. února na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články