Do českých Ylands dorazily sociální funkce
zdroj: tisková zpráva

Do českých Ylands dorazily sociální funkce

21. 6. 2019 14:50 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Zatím nevíme, kdy sandboxový survival od tuzemských Bohemia Interactive definitivně vyjde, ale zjevně se na tom pracuje. V Ylands teď, s čerstvě vydaným updatem 0.13, konečně můžete mít nějaké přátele, s nimiž si můžete povídat i v menu, sdružovat se do klanů a tak podobně.

Pro ty, kdo se s Ylands ještě nesetkali: Jde o survivalovou hru, kde prozkoumáváte prostředí, sbíráte suroviny a samozřejmě taky stavíte, jak už je v podobných titulech dobrým zvykem. Jsou tu zvířátka, nerostné zdroje, náhodně generované mapy, no a taky multiplayer, který se teď dočká vylepšení.

Update s názvem Fine Friendships se soustředí na sociální aspekty při hraní Ylands. Tím nejvýraznějším je pravděpodobně seznam přátel, kde uvidíte, kdy byli vaši kamarádi naposledy online, kde hrají, a můžete je přizvat do vaší hry. Organizaci party vám ještě dále usnadní nový systém klanů.

Pro klany i přátele můžete zakládat různé chaty včetně různobarevných bublin a dalších kosmetických odlišení. Do chatových místností teď půjde psát i mimo hru, i v hlavním menu nebo třeba v editoru.

zdroj: Archiv

Co se asociálních funkcí týče, Bohemka vylepšila systém generování terénu, kde by se teď měly objevovat i různé unikátní variace, ať už na povrchu, nebo v podzemních jeskyních. Fanoušci, kteří se věnují tvoření v přidruženém editoru, budou mít radost z možnosti dělit objekty do skupin s hierarchií.

Jako obvykle update také opravuje nejrůznější chyby a zlepšuje optimalizaci. Kompletní seznam změn a novinek ve Ylands najdete na Steamu.

Nejnovější články