Do podmanivého a proměnlivého světa Control se můžete vrátit v přídavku Expeditions
zdroj: tisková zpráva

Do podmanivého a proměnlivého světa Control se můžete vrátit v přídavku Expeditions

14. 12. 2019 10:00 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Nejnovější počin studia Remedy nabitý brutalistní architekturou, nadpřirozenými jevy a nádhernou fyzikou je sice ucelená příběhová hra, ale byla by škoda se tam nevrátit. A to můžete učinit hned teď – bezplatný update Expeditions je určený hráčům, kteří základní Control už dohráli a mají chuť si se zkušenou Jesse vyzkoušet časově omezenou výzvu proti monstrům z nejstaršího domu.

Expeditions vás přenesou do úplně nové dimenze, byť je ve světě Control poněkud diskutabilní, která dimenze je vlastně ta původní. Svérázná vedoucí operací Helen Marshall do ní pravidelně posílá průzkumné jednotky, jen málokterá z nich se ale vrátila vcelku, a kdo jiný než Jesse Faden by měl tuhle misi přežít ve zdraví?

Během 25 minut budete muset od vlivu zlovolného Sykotu vyčistit čtyři různé lokace. Dostupné vám jsou tři úrovně obtížnosti, které se odemknou postupně a poroste s nimi třeba úroveň odolnosti monster. V rámci výzev si můžete odemknout nové mody pro zbraně, vzácné materiály a taky nový obleček pro Jesse.

zdroj: Archiv

Odemkne se vám taky vedlejší příběhová mise, která se tentokrát váže k jukeboxu. Jelikož v nejstarším domě může být nejvražednějším předmětem lednička i gumová kachnička, máte se rozhodně na co těšit.

Bezplatný přídavek Expeditions je už nyní venku pro všechny tři platformy (PC na Epic Games Store, PS4 a Xbox One) a Control se během příštího roku dočká ještě dalších dvou, za které už nicméně budete muset zaplatit. V obou se vám odemknou nová zákoutí velitelství, herní mechaniky a samozřejmě také příběh.

První z nich, The Foundation, dorazí 26. března, ten druhý se jmenuje AWE a měl by propojit svět Controlu s depresivním spisovatelem Alanem Wakem, na nějž se koneckonců odkazuje už v základní hře. Stane se tak zhruba v polovině roku 2020.

Nejnovější články