Do Shadow of War přichází teror. Nového skřetího kmene se bojí celý Mordor
zdroj: tisková zpráva

Do Shadow of War přichází teror. Nového skřetího kmene se bojí celý Mordor

16. 8. 2017 17:33 | Video | autor: Václav Pecháček |

Nevím jak vy, ale já jsem pod náporem nečekaných/kontroverzních informací (Odula jako hezká paní, mikrotransakce) už skoro zapomněl, že skřeti v Middle-Earth: Shadow of War budou rozdělení do různých kmenů. Tento trailer mi to ovšem rázně připomněl. Jednou z frakcí je totiž kmen s názvem Terror, který, a to byste nikdy neuhodli, má za úkol šířit hrůzu mezi ostatními obyvateli Mordoru.

Byl to slavný Niccolò Machiavelli, kdo napsal, že je lepší být obávaným než milovaným vládcem, a Sauron si zjevně Vladaře přečetl velmi pečlivě. Jeho podřízená sebranka se ho musí bát jako samotného ďábla, a když zrovna Nazgûlové nemají čas, zastrašovací povinnosti připadnou skřetům z kmene Terror. K následujícímu videu bych rád připojil varování, že záběry jsou docela brutální i na poměry obvyklého festivalu stříkající černé krve, © Talion.

zdroj: Archiv

Kmenová hierarchie by měla mít velký vliv na „politickou situaci“ vylepšeného systému Nemesis. Jednotlivé skřetí kultury a odrůdy mají vlastní vládce a pevnosti, mohou spolu zápasit o moc, a do toho všeho samozřejmě, jakožto externí element, vstupuje jistý nemrtvý hraničář a jeho průsvitný kámoš. Velmi mě zajímá, jak se příslušnost skřetů k tomu či onomu gangu promítne do hratelnosti, a zda bude zrovna Terror jednou z hlavních figurek na šachovnici.

Rozhodně totiž nebude tou jedinou. Popisek u videa jasně konstatuje, že se v nejbližší době můžete těšit na další konkrétní ukázky mordorské kmenové kultury. Schválně si tipněte, jaké příjemné rodinky budou následovat. Co třeba vynalézavé hlavičky s pokročilou technologií? Někdo přece musel ukovat hrozné beranidlo Grond. Dál bych očekával plíživé lučištníky s otrávenými šípy po vzoru krysího Snagy, skřeta z Cirith Ungol. A své místo by si tu určitě našla i nezastavitelná horda slabých goblinků.

Ať to bude, co to bude, čas pro vydávání krvavých trailerů se pomalu, ale jistě krátí. Middle-Earth: Shadow of War se chystá na vydání 10. října, a to na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články