Do soundtracku k Cyberpunku 2077 přispěje Grimes, A$AP Rocky nebo Gazelle Twin
0:00:25 | zdroj: tisková zpráva

Do soundtracku k Cyberpunku 2077 přispěje Grimes, A$AP Rocky nebo Gazelle Twin

13. 12. 2019 13:42 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Bylo by nejspíš podivné, kdyby futuristické RPG nemělo pokrokový zvuk a soundtrack. Toho si je vědomý i CD Projekt Red a podle jeho volby hudebníků pro nadcházející Cyberpunk 2077 je hudbou budoucnosti zřejmě především hip-hop. V Night City se ovšem najde místo i pro punk rock, experimentální pop nebo… elektronické violoncello?

Projížďky po městě v autě nebo na motorce by neměly smysl bez rádia vytočeného na maximum, s čímž tvůrci počítají a dávají pro Cyberpunk 2077 dohromady poměrně eklektický soundtrack, v němž si „něco svého“ najde prakticky každý. Pokud jste tedy hudebním vkusem nezamrzli někdy v osmdesátých letech – v tom případě máte celkem smůlu.

Hip-hopovou scénu roku 2077 tedy tvoří třeba americké duo Run the Jewels, rapper A$AP Rocky nebo britský hudebník Rat Boy, který hiphopové vlivy míchá s rockem a punkem. Připravit se můžete taky na spoustu experimentálního elektra v podání kanadské zpěvačky Grimes, brightonské skladatelky a hudebnice Gazelle Twin nebo sound designéra Richarda Devine, jehož syntezátory zaujaly i samotný Google. 

zdroj: Archiv

Na soundtracku se objeví také mixy od ruské DJky Niny Kraviz a elektronické cello Tiny Guo, která se proslavila skrz YouTube díky coverům nejen videoherních skladeb a nedávno na tour doprovázela legendu filmové a herní hudby Hanse Zimmera.

 

Dostane se i na reggae v podobě britského Deadly Hunta nebo na sólový projekt bubeníka Nine Inch Nails a Paramore, Ilana Rubina. Po mainstreamovém popíku Lady Gagy, o jejíž přítomnosti v Night City se loni hodně spekulovalo, ale ani vidu, ani slechu. Dabérkou herní popové zpěvačky Lizzy Wizzy se stala již zmíněná Grimes, která uvedla blok o Cyberpunku na včerejších The Game Awards 2019 svým novým singlem 4ÆM.

Gagaga zdroj: tisková zpráva

Největší rockovou hvězdou v Night City je nicméně stále Johnny Silverhand, představovaný Keanu Reevesem, který tragicky zahynul někdy před událostmi hry. O zvuk jeho fiktivní kapely Samurai se postará švédská punkrocková skupina Refused, jejíž song Chippin‘ In jste mohli slyšet v letošním traileru na E3.

Cyberpunk 2077 i se svým nabitým soundtrackem dorazí 16. dubna 2020 na PC, PlayStation 4 a Xbox One, o něco později také na streamovací službu Google Stadia.

Nejnovější články