Do Total War: Attila vtrhly s novým přídavkem slovanské národy
zdroj: tisková zpráva

Do Total War: Attila vtrhly s novým přídavkem slovanské národy

26. 2. 2016 19:07 | Video | autor: Aleš Smutný |

Jak Creative Assembly slíbili, tak se i stalo. Vyšlo nové DLC, které do Total War: Attila přidává trojici slovanských národů – Venedy, Sklaveny a Anty. Total War sice v kampani Make War Not Love prohrál, takže DLC nebude zdarma, ale za 7,5 eura, nicméně zdarma dostanete alespoň severoafrické Garamanty. Ale teď už ke Slovanům, kteří v rámci Attily patří mezi poměrně unikátní frakce.

Jednotlivé národy jsem představoval v minulém článku a nové video má slova opakuje. Asi nejdůležitější novinkou je, že Slované mohou dosáhnout vítězství skrze budování svých „divů,“ tedy legendárních staveb, které vychází z jejich náboženské podstaty. Kromě toho se všechny tři národy poměrně zásadně liší ve stylu hraní, což potvrzují první recenze na Steamu. Antové skvěle bojují v lese a u řek, Sklaveni jsou postrachem nomádských národů a Venedi jsou schopni vést skrze zemědělství ekonomickou expanzi, vedle které bledne i poválečné Japonsko.

Do plné hry dostanete skrze update nové jednotky, modely zbraní a nové hlavy. Jen si bez vlastnictví DLC za Slovany nezahrajete. Za Garamanty si už zahrajete, protože je dostanete zdarma. Jde o pouštní národ ze severní Afriky, z čehož vyplývají i bonusy pro boj v poušti, imunita vůči smrtícímu efektu pouště a bonus k sanitaci. Nicméně, kvůli směsce náboženství mají postih k veřejnému pořádku v případě přítomnosti nových náboženství. Strategicky se pokusí hráči za ně využít úpadku síly Západořímské říše a urvat si pro sebe větší kus území.

Ale teď už představení Slovanů ve zmíněném videu...

zdroj: Archiv

Nejnovější články