Dohrání Kingdom Come: Deliverance vám může zabrat klidně i 100 hodin
zdroj: tisková zpráva

Dohrání Kingdom Come: Deliverance vám může zabrat klidně i 100 hodin

25. 1. 2018 10:42 | Video | autor: Patrik Hajda |

Čas se krátí, ale informace houstnou. V obou případech z toho těžíte vy, hráči. Do vydání očekávaného Kingdom Come: Deliverance zbývají pouhé tři týdny a na světlo prosakují zajímavé informace. Za jejich představení může nové šestnáctiminutové video shrnující základní hratelnost, ale také odpovědi komunitních manažerů na zvídavé otázky na Redditu.

Video níže se soustředí na základní kameny hratelnosti Kingdom Come: Deliverance. Věnuje se tedy propracovanému soubojovému systému, šestnácti vrstvám oblečení a jejich dopadu na společnost, uvidíte vybírání kapes, noční vykrádání budovy, dozvíte se něco o vylepšování vlastností a léčení zranění, naučíte se smlouvat s obchodníky, využijete „rychlé cestování, které není až tak bezpečné", a dokonce přijde ke slovu i ukládání hry.

To se totiž děje automaticky v důležitých momentech, kdykoliv si jdete lehnout a jestli požadujete klasickou F5 pro rychlé uložení, tak tu nahrazuje vypití speciálního lomcováku. Pokud rádi často ukládáte, alchymii se asi nevyhnete. To vše a ještě mnohem víc vám poví vypravěč v novém videu.

zdroj: Archiv

Pár dalších zajímavých informací se dá vyčíst z obsáhlého dotazování tvůrců na Redditu. Mezi nejdůležitější odpovědi patří ty, které se týkají délky hry. Ta byla do teď jen předmětem vášnivých spekulací, ale konečně máme přesná čísla. Hlavní příběhová linie obsáhne 30 úkolů, zatímco vedlejších úkolů a aktivit je dvakrát tolik. Některé úkoly údajně nabízejí 3–5 možných řešení. Z časového hlediska pak při průměrném průchodu hry počítejte s 50 hodinami. Pokud jste hráč "vyzobávač", tedy neskončíte, dokud není vše hotovo, pak ve středověkých Čechách strávíte i více než 100 hodin.

Spousta dotazů se týkala soubojů a vlastního obsahu hry, ale odpovědi jsou většinou dávno zodpovězené. Co by se někomu mohlo hodit, je skutečná délka denního cyklu – 96 minut. Pro mě osobně je trochu zklamáním absence miniher kromě zmíněných kostek - karty, házení podkov a co já vím co ještě. Jednoho fanouška rovněž zajímala inspirace studia Warhorse. Ta se hledala v Oblivionu i Skyrimu, sérii Fallout a Zaklínači, jistou zásluhu mají i Dark Souls a dokonce jsou zmiňovány i devadesátkové klasiky Ishar a Darklands.

Jako poslední důležitou informaci vypíchnu plány po vydání. Počítá se samozřejmě s Day One patchem, ale těšte se i na řadu DLC, která budou zdarma pro backery. Kromě nich tvůrci už spřádají plány na nový projekt. Uf. Když spojíte video a AMA na Redditu, je to už výživná porce informací. Nezbývá nic jiného, než těch pár dní udržet nedočkavost na uzdě. Kingdom Come: Deliverance vyjde 13. února na PC, PS4 a Xbox One.

Nejnovější články