Don't Starve předvádí chystaný multiplayer včetně otravných duchů
zdroj: tisková zpráva

Don't Starve předvádí chystaný multiplayer včetně otravných duchů

14. 7. 2014 12:20 | Video | autor: Aleš Smutný |

Don't Starve na sebe neupoutala jen specifickým vizuálním zpracováním, ale hlavně skvělou hratelností. Je to hra, ve které umíráte, umíráte hodně, nedaří se vám přežít, ale opakovaně se do procedurálně generovaného světa vracíte a snažíte se přežít o den déle. A s každou chybou se učíte. Stejně zbytečně, protože tvůrci z Klei Entertainment dostali do hratelné podoby multiplayer, který je pro mnohé kořením survival her. Jak asi bude vypadat, si můžete prohlédnout na prvním videu.

Je třeba zdůraznit, že jde i prototyp, v jehož rámci se teprve testují jednotlivé herní prvky. Jak můžete vidět, multiplayer se snadno zvrhne v řežbu, kdy zůstane jen jeden hráč, který sebere zbytky, případně kolektivní činnost způsobí vyzobání všech surovin z lokace. Smrtí ale nic nekončí a mrtvý hráč se stane duchem, který umí manipulovat s ohněm, a otravuje třeba hráče (nebo jim pomáhá, když je to netypický hráč těchto her).

V příspěvku na fóru hry se můžete dočíst, jak dopadl první test a co bude třeba upravit. Kupříkladu duchové mohou být velmi otravní. Když zapálí vše, co můžete využít na výrobu nebo uhasí oheň, zní to jako ideální role pro všechny, kteří si ve hrách dali za cíl jen škodolibě škodit.

Bude asi nutné duchy nějak krotit. To jde zčásti už teď, kdy je oživíte a v lidské formě už nejsou nezastavitelní. Multiplayer pro Don't Starve každopádně vypadá velmi nadějně a hlavně jde o opravdu výrazné rozšíření, které dostanou majitelé hry zdarma.

zdroj: Archiv

Nejnovější články