Dopis od Vivienne přibližuje napjatou politickou situaci ve světě Dragon Age: Inquisition
zdroj: tisková zpráva

Dopis od Vivienne přibližuje napjatou politickou situaci ve světě Dragon Age: Inquisition

31. 3. 2014 14:19 | Video | autor: Aleš Smutný |

Naposledy jsme o Dragon Age: Inquisition psali v souvislosti s Vivienne, budoucí společnicí hráče a jedné z hlavních hráček v politických i magických kruzích císařství v Orlais. Nyní povědomí o postavě rozšiřuje dopis od BioWare, v němž Vivenne oslovuje anonymního velvyslance a s předpokládaným taktem sobě vlastním mu vysvětluje, že pozvánku nedostal, protože je pod její rozlišovací schopnosti.

Celý dopis překládat nebudeme. Pro představení situace ve hře stačí zmínit část, která vysvětluje, jak moc by bylo nevhodné, kdyby se podřadný šlechtic dostal na večírek, což vypovídá mnohé nejenom o Vivienne, ale též o situaci v zemi a stylu, jakým se dělá politika v Orlais.

„Velvyslanče, jsem si jista, že vám nemusím vysvětlovat, jak nebezpečným místem se svět stal. Války pustoší celý kontinent, nebesa jsou rozervaná a mnoho hlasů říká, že přichází konec světa. Během těchto chaotických časů je na nás, držitelích moci, abychom obnovili mír a pořádek. Ztratili jsme mnoho životů, neměli bychom zachránit ty, které můžeme? S touto myšlenkou vám udílím přátelské varování: Nezahrávejte si se mnou. Na vašem místě bych se nesnažila urychlit svůj vlastní skon, drahý. Přijde brzy sám, pokud démoni prosadí svou.“ Tolik k příběhové stránce hry.

Další pohled na jinou stránku Dragon Age: Inquisition nabízí video z natáčení dabingu, kde o celém tomto procesu sympaticky a upřímně mluví dvojice Brian Bloom a Claudia Black. Bloom daboval a dabuje trpaslíka Varrica a Black čarodějku Morrigan, která byla v jedničce a v Dragon Age: Inquisition se vrátí jako vedlejší postava.

Video je atraktivní už jen proto, že vidíte tváře, které se skrývají za hlasem virtuálních postav, ale zároveň i proto, že vysvětluje základy dabingu a nároky, které kladou na herce, co se nemohou chovat jako při standardní hereckém projevu.

...

Nejnovější články