Draci, balrog, a jedno ženské překvapení! Nový trailer k Shadow of War předvádí mordorskou havěť
zdroj: tisková zpráva

Draci, balrog, a jedno ženské překvapení! Nový trailer k Shadow of War předvádí mordorskou havěť

21. 8. 2017 13:45 | Video | autor: Václav Pecháček |

Větší, lepší, epičtější. To jsou hlavní hodnoty, s nimiž studio Monolith přistupuje k tvorbě Middle-Earth: Shadow of War, pokračování výborného Shadow of Mordor. Pokud si musí vybrat mezi otrockou věrností zdrojovému materiálu a novou obludou, s níž se na pláních Gorgorothu pořádně vyblbnete, vždycky radši zvolí monstrum. A mně tenhle přístup vlastně vůbec nevadí, zvlášť když díky němu vznikne krásně přeplácaný trailerový hybrid, jako nové video s názvem Monsters of Mordor.

Rád bych vás už dopředu upozornil, že trailer je o chlup víc spoilerovitý, než by se mi líbilo, takže pokud se chcete příběhovým náznakům vyhnout, raději ihned přestaňte číst. Zvědavějším jedincům pak sdělím, že Odula zjevně nebude jedinou nečekanou ženskou postavou. Je tu totiž ještě jedna paní, která pro změnu vypadá jako strom a o jejíž moci svědčí následující konverzace mezi Celebrimborem a Talionem:

C: „Talione, nemůžeme ji porazit!“
T: „A co navrhuješ, abych udělal?“
C: „Odhoď svůj meč… a poklekni.“

zdroj: Archiv

Ona dáma, jejíž jméno se mi nepodařilo vydolovat (oprava: Je to Carnán), vypadá jako strom. Proto se odvážím hádat, že by mohlo jít o jednu z dávno ztracených entek, po níž tak zoufale pátral Stromovous a jeho příbuzní. Entky sice měly blonďaté vlasy a červené tváře, což, zdá se mi, tuhle zdřevnatělou Kerrigan dost spolehlivě vylučuje, ale jak jsem psal v prvním odstavci – když je potřeba, není nic snazšího než si původní legendárium upravit k obrazu svému.

Duo hlavních hrdinů každopádně potřebuje její sílu, protože bez ní si nejspíš neporadí s obrněným balrogem, co vyskočil z lávy. S tím vám nepomůže ani ledový obr, ani caragor, ale jedině speciální travnatý drak, i když tedy nevím, proč by zrovna on měl být odolný vůči balrogovu pekelnému ohni. No, však nám taky tvůrci nemůžou v trailerech prozradit úplně všechno.

Na Shadow of War se nicméně těším čím dál víc, navzdory zuřivé reakci části komunity na oznámení mikrotransakcí. Zaprvé mě pochopitelně láká vylepšený systém Nemesis, který byl korunním klenotem minulého dílu. A zadruhé mě hrozně baví interakce mezi Talionem a Celebrimborem. V první roli září spolehlivý Troy Baker, tu druhou si podmanil zkušený Skot Alastair Duncan. Jejich vzájemná chemie by fungovala snad i v některém ze slabších dílů Teletubbies.

Příjemná procházka Mordorem začíná 10. října 2017, což signalizuje opět pořádně nabitý podzim. Do překvapivě zachovalé kůže nemrtvého hraničáře můžete vklouznout na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Předobjednávky už jsou otevřené například skrze Steam, kde za hru zaplatíte 60 €.

Nejnovější články