Dračí plošinovka EarthNight vyjde až příští rok, ale už teď zaujme vizuálním zpracováním
zdroj: tisková zpráva

Dračí plošinovka EarthNight vyjde až příští rok, ale už teď zaujme vizuálním zpracováním

2. 6. 2015 13:53 | Video | autor: Honza Konfršt |

Playstationová plošinovka EarthNight si hodně půjčuje z rogue-like her, nicméně prví, čím vám učaruje, je vizuální zpracování. EarthNight hráčům na PS4 a Vitě přinese docela jiný pohled na apokalypsu – zde totiž konec světa nepřijde skrze klasické válečné konflikty, ale draky. A o tom, jak jsou nebezpeční i o kvalitách ručně kreslené grafiky se můžete přesvědčit v novém traileru, kde se po dlouhé době představují záběry z hraní.

Základní hru prý půjde za jednu postavu (bude jich zde hned několik) projet už za půl hodiny, nicméně to platí pro fajnšmekry a mistry v EarthNight. Než se ale hráč dostane na takovouto úroveň a zkušenost, tak se může těšit i na desítky a více hodin pokusů a omylů. Prostě, tol, že někdo speedrunem prolétne hru ještě nevypovídá o její reálné délce hraní. Celá hra se bude ovládat pouhými dvěma tlačítky, což ovšem neznamená, že bude jednoduchá. Autoři slibují, že celý herní zážitek bude pořádně propracovaný.

zdroj: Archiv

Hratelnost spočívá v probíhání procedurálně generovanými úrovněmi. Každý průchod hrou začíná ve vesmíru a pokračuje průchodem osmi vrstvami atmosféry. Samotné generování úrovní spočívá v tom, že každá úroveň (tedy drak) má tři části – začátek, prostředek a konec. Každá z částí pak nabízí jednu z pěti ručně malovaných variant. Každý drak a vrstva atmosféry pak nabízí celkově čtyři nadřazené varianty, což už v prvním světě nabízí 244 milionů variant a s každou další vrstvou atmosféry jednotlivé varianty herního zážitku exponenciálně narůstají.

Tvůrci rovněž avizují, že dokončili přechod na engine Unity páté generace a přidávají navrch dvě zprávy. Ta dobrá je, že hra momentálně na PlayStationu 4 běží v rozlišení 1080p při 60 snímcích za vteřinu. Ta horší pak je ta, že autoři posouvají datum vydání na třetí až čtvrtý kvartál příštího roku.

Nejnovější články