Dragon Commander mixuje adventuru, akci, RPG a strategii!
zdroj: tisková zpráva

Dragon Commander mixuje adventuru, akci, RPG a strategii!

5. 9. 2011 16:53 | Video | autor: Petr Poláček |

S oznámením titulu Dragon Commander od Larian Studios vyrostla řadě fanoušků RPG série Divinity na čele spousta nových vrásek. Svým oblíbeným vývojářům samozřejmě fandí, ale spíše by chtěli další klasické akční RPG, než mix strategie, akce a RPG prvků, který na první pohled vypadá dost bláznivě a nepopsatelně. Vrásky však možná zmizí poté, co si fandové prohlédnout dvojici videí pod textem a po rozkliku v celém článku.

První video prezentuje adventurní prvky, které na hráče čekají uvnitř jeho lodi. Rozhovorem s jednotlivými postavami, k nimž přišel během hry, se dopracuje k finálnímu rozhodnutí s reálným herním dopadem. Chce mít po boku armádu nemrtvých, nebo dosavadní přístup k technologickým vylepšením od trpaslíků? Ve hře také funguje systém karet, které reprezentují dostupné jednotky, s nimiž pak hráč operuje na taktické mapě, která připomíná klasickou tahovou strategii. Na konci prvního videa vás čeká ukázka z akce na bojišti, kde ovládáte draka s různými schopnostmi, jako v tradiční akční hře. Stačí pár minut ze hry a je jasné, že tohle bude žánrový mix jako žádný jiný. A pak je tu ještě druhé video!

zdroj: Archiv

Druhá ukázka nabízí záběry z větší bitvy, kde kromě akčního poletování s drakem musí hráč komandovat spřátelené jednotky, sledovat pohyb nepřátel a na základě toho upravovat strategii. Je zjevné, že frenetické bitvy ve vzduchu by potenciálně mohly být slabším místem Dragon Commander – v této fázi totiž na první pohled působí zmatečně. U podobně komplexních titulů to však na druhou stranu není nijak netradiční, zkrátka chvilku trvá, než do nich člověk pronikne. A pokud si Dragon Commander zachová specifický humor všech her od Larian Studios, bude se bariéra složitějšího konceptu překonávat o to snadněji. Uvidíme, jak se bude hra profilovat v průběhu dalších měsíců. Vyjít by měla příští rok na PC a X360.

zdroj: Archiv

Nejnovější články