Dragon Fin Soup slibuje tahové RPG s opileckou Červenou Karkulkou
zdroj: tisková zpráva

Dragon Fin Soup slibuje tahové RPG s opileckou Červenou Karkulkou

20. 3. 2014 12:41 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Pětičlenné nezávislé studio Grimm Bros toho sice ještě pod svým jménem nevyplodilo mnoho, obsahuje však prý veterány herního průmyslu, a jeho aktuálně kickstartovaný roguelike titul Dragon Fin Soup jitří pozornost po všech stranách. Vedle taktického, tahového RPG systému a náhodně generováných questů totiž slibuje i rekonstrukci světa pohádek, v čele s hlavní hrdinkou, zábavnou alkoholičkou.

Rámcově je tak svět hry inspirován klasickými pohádkami, rád by je však z naivity překoval do (zase ne tak moc) temných dobrodružství s hororovým šmrncem. Typickým příkladem této metody je ona titulní alkoholička – dle popisů se jedná o reimaginovanou verzi Červené Karkulky, díky čemuž je holčina jak vtipná, tak i přiopilá. Blízkosti k láhvi se však u dívky, která se živí lovením lidí či monster, nelze moc divit, zvláště obsahuje-li hra i její dětské trauma ze setkání s vlkem...

Působí to nejen vtipně a zároveň správně brakově, ale i jako optimální zasazení pro roguelike hru s hybridním vyprávěním – kombinací lineární a náhodně generované hry. Vedle přímočaré story bude totiž Dragon Fin Soup obsahovat i Survival Mode či nezbytné roguelike prvky jako je permanentní smrt. Má rovněž dojít na cyklus dne a noci, craftování, hledání sběratelských předmětů a další prvky, které byste u malé hry nečekali..

Titul cílí na baterii platforem Sony (PS3, PS4, Vita) a PC. Tak či onak můžete Dragon Fin Soup nějaký ten peníz přihodit zde, avšak ač projektu zbývá ještě nějakých 22 dnů kampaně, svůj požadovaný (nevelký) obnos už hra překonala!

...

Nejnovější články