Draugen od tvůrců Dreamfall děsí norským duchem
zdroj: tisková zpráva

Draugen od tvůrců Dreamfall děsí norským duchem

31. 3. 2014 17:25 | Video | autor: Aleš Smutný |

Jejda, to bylo se sluchátky velmi působivé. Intenzivní. Strašidelné. O hororu Draugen jsme psali v souvislosti s tím, že na něm pracuje stejné studio jako na Dreamfall Chapters – Red Thread Games s Ragnarem Tornquistem. Peníze na Draugena pochází od Norského filmového institutu, který podobné hry podporuje.

Draugen se odehrává Norsku 20. let a kombinuje romantismus s hororem i norskou mytologií. Hlavní hrdina je botanik, který v norské vesničce přijde na stopu neštěstí. Vydá se po ní, což neodvratně vede ke střetnutí s titulním draugenem, což je zlý duch oběti utopení s hmotným tělem, které se nebojí využít při likvidaci zvídavých jedinců, co by mohli objasnit jeho tajemství.

Nové video naznačuje, že Draugen bude hodně o atmosféře i prozkoumávání a rozkrývání vyprávění bude proloženo hutnou hororovou atmosférou i pocitem ohrožení. Paradoxně méně „vadí“ na videu výjevy, jako je nešťastný kozlík šikula. Více působí omezený svit, který neodhaluje všechny stíny a zákoutí a rozhodně neodhalí, co je to za zvuky.

Nejnovější články