Dreadnought představuje koráby, v nichž se zúčastníte multiplayerových bitev
zdroj: tisková zpráva

Dreadnought představuje koráby, v nichž se zúčastníte multiplayerových bitev

7. 8. 2015 11:10 | Video | autor: Aleš Smutný |

Ačkoliv to kolem vývojářů z Yager Developement poněkud vře (viz náš článek), samotný tým by neměl být jakkoliv ohrožen a pilně pracuje na své multiplayerové akci Dreadnought. V ní se dva týmy hráčů po pěti utkávají ve vesmíru či nad planetárním povrchem. K boji jim ovšem neslouží žádné malé stíhačky apod, ale pořádné vesmírné koráby vážící tisíce tun. To, s jakými loděmi se budete moci do bitvy pustit představuje nové video.

Dá se říci, že každá z lodí představuje jeden z archetypů, na něž jsme si v rámci multiplayerových stříleček zvykli. Což ovšem neznamená, že jde o nějakou kopírku, ostatně už jen fakt, že musíte bojovat ve vzduchu respektive ve vesmíru se značně liší od „pěších“ multiplayerovek. Spíše se díky těmto paralelám, které můžete narýsovat se známými rolemi jako je sniper či medik, snáze zorientujete v tom, za koho chcete hrát.

Kupříkladu tak roli snipera zastane Artillery Cruiser, který disponuje těžkými dělostřeleckými bateriemi, které mají velký dostřel. Cenou za tuto těžkou výbavu je ale minimální pancéřování, takže je třeba zůstávat dál od bojiště. To se vám budou snažit překazit třeba Corvetty, malé, rychlé průzkumné lodě, které dokáží skočit warpem na krátkou vzdálenost a překvapeného protivníka počastovat salvou ze spárovaných autokanónů a zase zmizet.

Jak se vám představí další trojice lodí, velmi rychle pochopíte, že nejde jen o to znát co nejlépe svůj typ lodi, ale stejně tak rozeznávat proti komu na bojišti stojíte. Strategie se bude významně lišit pokud čelíte na blízko Tactical Cruiseru a pokud těžkotonážní létající pevnosti Dreadnought. Stejně tak je třeba dobře číst zprávy, jež vám sděluje HUD a samozřejmě se tu neobejdete bez další složky multiplayerovek – týmové spolupráce. Dreadnought by měl vyjít ještě letos na PC, na oficiálních stránkách se můžete přihlásit do bety.

zdroj: Archiv

Nejnovější články