Duchovní nástupce Journey vás pošle s kamarády do oblak
zdroj: tisková zpráva

Duchovní nástupce Journey vás pošle s kamarády do oblak

15. 11. 2017 16:42 | Video | autor: Adam Homola |

Je „globální sociální dobrodružství“ nový žánr? Možná ano, možná ne – chytřejší budeme po vydání chystané hry Sky, u které se tvůrci s nějakým standardním označením nespokojili. Stačí se ale podívat na jejich historii a hned víme, odkud vítr vane. Sky má na svědomí thatgamecompany, a vy jste o Flower nebo Journey určitě slyšeli.

Sky jako by se inspirovala právě v Journey, jen ji povznesla nad oblaka a přidala hmatatelnější sociální rozměr. Journey totiž byla od základu navržená primárně pro jednoho hráče s tím, že jste mohli tu a tam potkat nějakého cizince online. Moc jste s ním toho ale dělat nemohli, a už vůbec jste si nemohli cíleně zahrát s kamarády.

Tentokrát tomu bude přesně naopak. Sky je stavěná na společné hraní s rodinou doma nebo se známými přes internet. Vývojáři tvrdí, že sami jste ve hře slaboučcí a téměř nic nedokážete, ale společně s ostatními zvládnete překonat všechno, co na vás designéři hodí.

Přítomnost druhých hráčů bude dokonce vyžadována, protože leckteré hádanky prostě sami nevyřešíte. Jádrem hry tak bude poklidné prozkoumávání fantasy světa nad mraky a mechanicky jednoduché řešení hádanek, jak uvidíte v šestiminutových záběrech z hraní.

Na úplném začátku Sky jste sami, ale zanedlouho potkáte ostatní a dostanete se i k jednoduchým schopnostem – například k možnosti zapálit svíčku. Hra světla a temnoty má prostupovat celým Sky, ve kterém budete často rozsvěcovat různá temná zákoutí a tím zjišťovat, co se v tomhle roztodivném světě dělo a stále děje.

Za připomenutí stojí, že Sky je slovy vývojářů určená především pro mobilní platformy a debutovat bude na operačním systému iOS. Tomu odpovídá i ovládání. Drtivou většinu hry budete jen přejíždět prstem po displeji a sem tam na něco ťukat. Kombinaci virtuálních tlačítek s virtuálními joysticky byste tu hledali marně.

O dalších platformách se zatím oficiálně nemluví, ale bylo by s podivem, kdyby se Sky časem nepodívala i na Android, a nakonec třeba i na PC a konzole.

Nejnovější články