Ecce! Pictura movens latine de Field of Glory: Empires
zdroj: tisková zpráva

Ecce! Pictura movens latine de Field of Glory: Empires

28. 6. 2019 16:25 | Video | autor: Václav Pecháček |

Dneska se všichni můžou zbláznit ze „světových jazyků“, chtějí, abychom se učili anglicky, německy, španělsky, dokonce francouzsky… A všichni přitom zapomínají na jazyk, který to všechno započal. Na jazyk důstojný na úřadě a sladký v lásce. Na božskou latinu! Ale ne každý naštěstí podléhá moderním trendům. Ciceronovi následovníci z vydavatelství Slitherine připravili nový trailer na strategii Field of Glory: Empires – a ten je celý v řeči římské.

Field of Glory: Empires je grandiózní strategie tak trochu na způsob Imperator: Rome – staráte se o svou říši, řešíte její společenské i ekonomické problémy a vedete expanzivní či defenzivní války proti svým sousedům. Ale zatímco v Imperatorovi jsou všechny bitvy simulované, v Empires si je můžete odbojovat sami v tahovém taktickém systému, pokud tedy zároveň máte nainstalovanou skvělou sestřenici Field of Glory 2.

Ale proč bych vám to vlastně vysvětloval? Však ona vám o tom všem daleko líp popovídá paní z traileru. Oprašte svoje středoškolské učebnice a pamatujte: „Quidquid latine dictum sit, altum videtur!“

Hra vychází 11. července, takže se co nevidět budete moct pustit do plenění a pálení ve jménu senátu a lidu římského. Nebo ve jménu nějakého diadocha, nebo Hannibala a jeho slonů… Možností bude víc než dost, to se nebojte.

Jestli jsou mezi vámi nějací nekulturní barbaři, nebo pokud jste dostali nabančeno od Asterixe a Obelixe a zapomněli jste z toho latinsky, k dispozici je i video s anglickým komentářem.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články