Elektřina není ve světě po globální katastrofě samozřejmostí. Ve strategii Endzone si jí musíte vážit

26. 3. 2020 16:15 | Video | autor: Patrik Hajda |

Survival strategie Endzone: A World Apart sleduje Zemi sto let po jaderné katastrofě, která vyhladila většinu lidstva a zanechala svět plný radiace. Zamořená planeta ohrožuje přeživší na životě mnoha způsoby, ať už jde o rozšiřující se sucho, radioaktivní deště, nebo třeba úhyn živočišných druhů. Ale i ve světě plechových příbytků je potřeba elektřina.

Tvůrci Endzone: A World Apart z Gentlymad Studios rozjeli novou sérii vývojářských deníčků, ve kterých postupně ukazují úskalí života po konci světa. Vaši kolonii bude trápit sucho, kvůli kterému neporostou plodiny a zmenší se zásoba pitné vody.

Když vás zrovna nebude trápit sucho, budete čelit pouštním bouřím, které poškodí z plechu stlučené budovy a omezí činnost vašich pracovitých obyvatel. Bouře nepřinášejí jen sucho, ale i radiaci, která může postihnout půdu, vodu i zvířata a nakazit tak vaše občany, kteří bez lékařské pomoci dlouho nepřežijí.

zdroj: Gentlymad Studios

Spousta budov se neobejde bez elektřiny, jiné s jejím příchodem zefektivní své procesy. Ale protože svět už není jako dřív, nestačí se připojit do rozvodné skříně. Musíte si postavit solární elektrárnu (rovněž z plechů) a doufat, že slunce každé ráno vyjde a nezastíní ho mraky.

Získanou elektřinu rozvádíte do klíčových budov pomocí elektrického vedení, ale musíte si dát pozor, abyste celou síť nepřetížili a nezkratovali. Pokud chcete napájet své městečko i v noci (rozsvícené domečky zvednou lidem morálku), musíte přebytečnou energii ukládat do baterií, což se ostatně hodí i pro zamračené dny.

zdroj: Gentlymad Studios

Pokud se na tuto ambiciózní strategii těšíte, pak rozhodně nejste sami. Tvůrci se zapojili do iniciativy One Tree Planted, díky které podle počtu umístění hry do seznamu přání zasadí určitý počet stromů. Přidalo si ji tam již 90 tisíc hráčů, a studio se proto zavázalo zasadit 1 500 stromů.

Na Endzone: A World Apart už nebudete čekat dlouho, předběžný přístup se spustí 2. dubna. Ale pokud jste skutečně nedočkaví, můžete si ji předobjednat z oficiálních stránek a dostat tak okamžitý přístup do uzavřené bety.

zdroj: Gentlymad Studios

Nejnovější články