Elite: Dangerous přidalo ve verzi Alpha 3.0 nalodění
zdroj: tisková zpráva

Elite: Dangerous přidalo ve verzi Alpha 3.0 nalodění

14. 3. 2014 17:41 | Video | autor: Adam Homola |

Vedle veleúspěšného Star Citizen vzniká ještě další crowdfundingem financovaná strategicko-obchodní sci-fi akce, Elite: Dangerous. Ta má do vydání také daleko, ale podobně jako Star Citizen se nebojí vydávat kousky hry v alfa stádiu a tak se můžeme v nové Alpha 3.0 verzi podívat na nalodění se a další novoty, které vývojáři ze studia Frontier Developments připravili. Všechny novinky si můžete vyzkoušet v alfa verzi, ale pokud přístup do alfy nemáte, třeba vám postačí video, kde je demonstrováno nalodění na vesmírnou stanici Port Zelada.

Ono jde vlastně o jakousi formu specifického tutoriálu - seznam procedur, které po vás dispečer Port Zelada vyžaduje musíte dodržovat, jinak se se zlou potážete. Jakmile splníte všechny nezbytné formality, Zelada vám dovolí přistát a přidělí vám vaši vlastní přistávací plochu. Musíte si dávat pozor, abyste přistáli na předem určené plošině, protože pokud se na instrukce vybodnete a přistanete jinde než vám dispečer určí, budete to ze strany Zelady považováno za přestupek.

Vedle naloďování se na různé vesmírné stanice je v Alpha 3.0 nově také možnost hypergalaktických skoků mezi různými lokacemi a úpravy lodi ve známé vesmírné stanici Coriolis. Pokud na to ze svých herních aktivit máte dostatečný kapitál, svoji loď lze vylepšit například skenerem nákladu, chladiči, novými zbraněmi, nebo se v soubojích zvládne sama opravovat - opravy jsou levnější než nákup nové lodi, ale i tak bude vždycky dobré zvážit jestli se vám ještě pořád vyplatí bojovat, nebo zda by nebylo lepší vzít nohy na ramena.

...

A pokud na to budete mít, můžete si v Alpha 3.0 koupit jednu z nejznámějších lodí v celé galaxii: Cobra Mk III. Kdo jste na Elite: Dangerous nepřispěli na Kickstarteru dostatečné množství a zachtělo se vám teď do alfy, nemusíte zoufat. Stačí jen vysolit opravdu nemalých 200 liber a dispečer v Port Zelada vás jistě mile rád uvítá. Nebo ty peníze pošlete třeba na charitu.

Nejnovější články