Endless Space 2 těsně před vydáním ukazuje nástrahy vesmírné kolonizace
zdroj: tisková zpráva

Endless Space 2 těsně před vydáním ukazuje nástrahy vesmírné kolonizace

15. 5. 2017 10:30 | Video | autor: Aleš Smutný |

Amplitude Studios se připravují na vydání 4X sci-fi strategie Endless Space 2, ke kterému dojde 19. května, po osmi měsících v early accessu. Druhé video, které vydání předchází se věnuje druhému X – eXpanzi. V ukázce ze hry vám tvůrci vysvětlují, jak funguje kolonizace nových systémů a růst vlastních kolonií.

Prvním krokem je vybrání planety, na níž vybudujete svou kolonizační předsunutou výspu. Aby vám civilisty cestující mezi domovským světem a kolonií neustále neničili piráti a jiné druhy, je lepší trasu zabezpečit. Jakmile kolonie vyroste, půjde na ní vybudovat vesmírný přístav a převádět populaci mezi ní a dalšími systémy.

Podobně jako v dalších strategiích od Amplitude, i zde kolonie roste také díky luxusnímu zboží, které navíc propůjčuje specifické bonusy. Celé infografika bude hráčům Endless série povědomá. Osobně jsem strávil několik desítek hodin v Endless Legend a líbí se mi, že se velmi rychle můžu zorientovat jak v rámci surovin, tak i v rámci technologického stromu.

zdroj: Archiv

Ne každá civilizace musí při kolonizaci postupovat stejně. Někdo si kolonie prostě kupuje a třeba Vodyani se vůbec na povrch planet nepouští a jen budují orbitální stanice, kterými těží požadované suroviny z vesmíru. Jakmile vám dojde místo pro kolonizaci, klasicky můžete expandovat třeba vojensky, ale také pomocí kulturního vlivu, který vám třeba nažene do náruče celé planetární systémy. Před vydáním Endless Space 2 by měla vyjít ještě dvě videa, která postihnou druhé dvě X – eXploit a eXterminate.

Nejnovější články