Explorativní Exo One vybrala potřebné finance a ukazuje záběry ze hry
zdroj: tisková zpráva

Explorativní Exo One vybrala potřebné finance a ukazuje záběry ze hry

29. 5. 2017 10:56 | Video | autor: Patrik Hajda |

Ani ne dva dny před koncem Kickstarterové kampaně vybral Jay Weston dostatek financí na dokončení čistě svého projektu Exo One. Už teď je tedy jasné, že se téhle nevšední explorativní oddechovky dočkají všichni hráči s PC začátkem příštího roku. Doteď bylo k dispozici jen pár záběrů a gifů, které však nijak nevysvětlovaly fungování hry. Ne že by to tedy bylo zcela zapotřebí, ale 5 minut nových záběrů s Jayovým komentářem vnáší trochu světla na to, jak bude Exo One fungovat. Ve fascinující roli koule budete brázdit na dvanáct různých procedurálně generovaných planet, které byly následně dotvořeny Jeyovou lidskou rukou.

Pohyb a objevování je vlastně to jediné, o co ve hře půjde. Nečekejte žádné úkoly ani nepřátele, jen zenovou atmosféru. Kouli můžete zrychlovat při sjezdu planetárních kopců, ve vzduchu kočírovat a třeba i schválně brzdit, abyste vychytali co nejlepší dopad do dalšího sešupu. Jízdou nabíráte energii, kterou využijete při skákání. Jakmile naberete dostatečnou rychlost, můžete se stiskem tlačítka přepnout do disku, který logicky prodlužuje brázdění nestálé oblohy, kde sluníčko střídá mračna plné vody a blesků.

Na planetách přesto nebudete úplně sami. Doprovázet vás bude vypravěč, který sem tam okomentuje podivuhodné monumenty rozházené po povrchu a postupně vám odkryje historii daného místa. A když zrovna nebude mít co říct, doprovází vaší pouť velice jemný, uspokojující soundtrack.

zdroj: Archiv

Sám autor se netají inspirací v Dear Esther, kdy v podstatě jen zaměnil pomalé šourání po ostrově za rychlé brázdění celých planet a z walking simulátoru si tak udělal rolling simulator. Teď, když už má potřebné finance, nezbývá než doufat, že projekt dotáhne do zdárného konce.

Nejnovější články