Fanoušci přepracovali Kojimovu hororovku P.T. v Minecraftu
zdroj: tisková zpráva

Fanoušci přepracovali Kojimovu hororovku P.T. v Minecraftu

6. 10. 2014 15:28 | Video | autor: Aleš Smutný |

Nejoriginálnější ukázkou za poslední roky je bezesporu P.T., tedy Playable Teaser pro Silent Hills od Hidea Kojimy a Guillerma del Tora. P.T. je demo, které však servíruje hutný horor, co vychází z neustálého nepříjemného pocitu, že něco je špatně a těsně za vaším zorným polem číhá něco strašlivého a odporného. Ve výsledku máte tendenci neustále se otáčet a kontrolovat situaci a stále nic nevidíte... dokud se „něco“ skutečně nezačne dít.

Podobný zážitek se na mnohých podepsal nejen náhlou chutí navštívit terapeuta, ale zanechal stopu i v tvůrčí sféře. První variace na původní demo se odehrává v Minecraftu, protože v Minecraftu zjevně jednoho dne bude existovat všeho.

Vzhledem k tomu, že Minecraft vypadá a hlavně zní tak, jak vypadá a zní, o hororu nemůže ani být řeč. Video ale samo o sobě funguje jako úsměvná parodie na hororové téma, zvláště s brilantním krychličkovým finále.

Z úplně jiného ranku je pak desetiminutové video od Il Gunner Games, které zpracovává obsah hry v reálném prostředí. Nejde samozřejmě o předělávku kompletního P.T. a některé okolnosti jsou jiné v rámci osobité variace a omezeného rozpočtu, ale ducha dema vystihuje video dokonale.

Doporučuji si video pustit do sluchátek, pokud možno v tmavé místnosti a bez externího vyrušování. Plíživý pocit nejistoty a strachu se dostaví ihned a pokud jste demo na PS4 nehráli, vězte, že i tohle video je jen odvar z psychomuk v P.T., které přidává ještě interaktivní prvek, který vám dává kontrolu nad tím, jak se necháte vyděsit.

Nejnovější články