FIFA 14 ukazuje techniky, které uvidíte jen na nových konzolích
zdroj: tisková zpráva

FIFA 14 ukazuje techniky, které uvidíte jen na nových konzolích

8. 11. 2013 17:45 | Video | autor: Adam Homola |

FIFA 14 už je pár týdnů na trhu, ale zatím jen na PC a současných konzolích. Verze pro Xbox One a PlayStation 4 vyjde za nedlouho a podle všeho se máme na co těšit. Ostatně nová verze nebude mít jen hezčí grafiku. Vývojáři pro next-gen verze vyměnili kompletně celý engine, což by mělo jít při hraní poznat nejen vizuálně, ale hlavně pomocí několika novot, které na Xbox 360 nebo PlayStation 3 nenajdete.

Tou první jsou například elitní techniky, díky kterým mají hráči mnohem víc animací, než to bylo možné dříve. Nesouvisí to samozřejmě s ničím jiným, než se změnou hardwaru. Nová generace konzolí je výrazně výkonnější než ta stávající, a tak si můžou vývojáři dovolit mnohem víc parádiček, než na současné generaci.

S elitními technikami souvisí také In-Air Play. Rozmáchlý název znamená jediné - více možností, jak dávat hlavičky. A aby to nebylo málo, bude se moct svojí hlavou o letící míč utkat víc hráčů najednou. Klidně třeba i čtyři, když k tomu bude vhodná příležitost. Elitní techniky a In-Air Play jsou jediné dvě věci z nové generace konzolí, které se teď dočkaly videa. Tvůrci ale chystají vydat ještě několik videí, protože novot v next genové verzi FIFA 14 bude víc.

...

Jednou z nich je například Pro Instincts. Profesionální instinkty opět těží z většího výkonu konzolí - hra pojede ve víc snímcích za sekundu, takže se toho během pár vteřin může stihnout zprocesovat víc, než na současné generaci. Výsledkem by mělo být to, že hráči si budou svého okolí mnohem více vědomi a budou se moct lépe rozhodovat jak normálně, tak pod nátlakem. Z toho by mělo vznikat víc příležitostí jak reagovat v útoku i v obraně.

Další chloubou next genu je Precision Movement. Precizní pohyb značí unikátní animace došlapu. Každý hráč by tak měl mít uvěřitelné a unikátní animace a ne jen rozličné fáze běhu, jako tomu bylo dřív. Na to je pak samozřejmě navázaná jakási kinetika, setrvačnost, hmotnost a pohyb hráče. Poslední z představených novot jsou Living Worlds. Tu tvůrci zatím moc nerozebírají, ale slibují, že díky technologii 3D davu kompletně změní atmosféru zápasů, které budou působit živěji. No, uvidíme...

Nejnovější články