Filmová upoutávka naznačuje, proč je remake Halo 2 hlavní hvězdou Master Chief kolekce
zdroj: tisková zpráva

Filmová upoutávka naznačuje, proč je remake Halo 2 hlavní hvězdou Master Chief kolekce

30. 10. 2014 14:36 | Video | autor: Petr Poláček |

Podle nejmenovaného kolegy Bohoňka by vlastně díky Halo: The Master Chief Collection měl mít o zábavu postaráno do konce roku ...kdyby nemusel hrát i jiné hry, protože jim neodolá, nebo je dostane na recenzi. Zatímco se tedy pustí do postupného hraní všech čtyř dílů série Halo, aby vám příští týden mohl říct, jestli Master Chief kolekce stojí za hřích, můžete se podívat na zbrusu novou filmovou upoutávku na Halo 2 Anniversary, která pochází z dílen proslulého studia Blur.

Poněvadž jste klasicky nečetli text prvního odstavce, ještě jednou připomenu, že okolo se povalující filmeček nepochází z původní verze Halo 2. Jde o dílo studia Blur, které si herní firmy k realizaci efektivních animací (většinou jde o intra) najímají každou chvíli, jak se můžete přesvědčit z portfolia.

Studio Blur nevytvořilo pro Anniversary verzi Halo 2 jen jednu, dnešní, animačku – naopak si Blur vzali do parády všechny animačky z celé hry, které patřičně přeleštili, aby vypadaly moderně, ale zároveň je též rozšířili o nové scény, aby příběh podávaly srozumitelněji.

zdroj: Archiv

Nové animačky však nejsou jediným důvodem, proč se na Anniversary verzi Halo 2 těšit. Jelikož jde o nejvíce upravenou hru z celé Master Chief kolekce, tak se dočkala zbrusu nové grafiky a jiných úprav, jejichž míru můžete krásně porovnávat přímo během hraní – kdykoli se totiž můžete přepnout a hrát Halo 2 v původní grafice.

Master Chief kolekce dále obsahuje podobně (z gruntu) předělanou verzi prvního Halo, která už s podtitulem Combat Evolved Anniversary vyšla před třemi lety pro Xbox 360.  V kolekci přítomné Halo 3 a Halo 4 se dočkaly jen drobných úprav, protože HD grafikou disponovaly už v době svého vydání.

Všechny hry v kolekci každopádně běží v 60fps, kapitoly z jednotlivých her si můžete poskládat do vlastního playlistu a třešní na dortu/kolekci je příslib přístupu do Halo 5 multiplayer bety (poběží od 27. prosince do 22. ledna), potažmo k seriálu Halo: Nightfall z produkce Ridleyho Scotta.

Halo: The Master Chief Collection vychází pro Xbox One 11. listopadu a naší recenze se dočkáte už v pátek 7. listopadu. Uvidíme, jestli i po dohrání všech her Miloš Bohoněk zopakuje svou tezi, že by ve společnosti Halo kolekce klidně strávil veškerý volný čas až do konce roku.

Nejnovější články