Filmový ježek Sonic to zkouší znovu a lépe
zdroj: tisková zpráva

Filmový ježek Sonic to zkouší znovu a lépe

12. 11. 2019 16:20 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Legendární modrý ježek si to měl původně na filmová plátna přihasit už 8. listopadu, po zveřejnění prvního traileru v květnu ale sociální sítě zaplavili znechucení fanoušci, kteří hlasitě vyjadřovali svou nespokojenost nejen se Sonicovou filmovou podobou, ale i jeho podivně namachrovaným chováním. Ježeček tedy zkrotl a svými tvary se konečně víc podobá herní předloze.

Z původního traileru zbyl prakticky jen Jim Carrey v roli kníratého záporáka s ďábelským plánem, který chce nejrychlejšího ježka v galaxii chytit a s pomocí jeho schopností ovládnout svět. Sonic se dočkal přifouknutí očí, zkrácení nožiček, nemňouká a už nemá tak děsivé zuby. Slyšeli jste někdy o ježkovi s chrupem dospělého člověka? Já taky ne.

zdroj: Archiv

V traileru se dokonce dočkáte i pomrknutí na Green Hill Zone, tedy jeho mimozemský domov, a nějakých odkazů na původní soundtrack. Alespoň zápletka zůstává zhruba stejná – jelikož mu na jeho domovské planetě všichni záviděli jeho nadzvukovou rychlost, přestěhuje se Sonic na Zem, ale ani tady není v bezpečí. Pro svou zlovůli si ho totiž vyhlédne Dr. Robotnik (ano, Jim Carrey), kterého Sonic musí zastavit spolu se svým lidským parťákem Tomem (James Marsden).

Ani tentokrát se zřejmě nedočkáme „nejlepšího filmu podle hry všech dob“, na který čekáme dlouhá léta. Většina vtípků z traileru totiž vyvolává spíš rozpačité úsměvy než hlasitý smích. Alespoň už ale Sonic nevypadá jako zubatá stvůra v kostýmu furríka.

Nejrychlejšího a nejmodřejšího ježka můžete v českých kinech zkusit chytit od 20. února 2020 i s českým dabingem. „Kde to jsem, co je za rok, je prezidentem The Rock?“ No… užijte si to.

Nejnovější články