For Honor dostane nový mód, který vychází z Capture the Flag
zdroj: tisková zpráva

For Honor dostane nový mód, který vychází z Capture the Flag

14. 9. 2017 14:38 | Video | autor: Václav Pecháček |

Středověcí válečníci si museli najít různé vytáčky, aby se jim v boji snáze umíralo. Rytíři položili život za čest, samurajové za svého pána, Vikingové za teplé místečko blízko pípy ve Valhalle. Ovšem jak dokazuje bojovka For Honor, všichni tři zároveň byli ochotní bez námitek padnout ve jménu tyčí se světýlky. Právě o ty se budou zuřivě rvát čtyřčlenné týmy v novém módu Tribute připomínajícím Capture the Flag.

Oproti klasickému CtF je tu však jeden zásadní rozdíl – vlajky (tedy pardon, „oběti“) jsou hned tři, a navíc rozházené po celé mapě. Každý tým disponuje třemi oltáři, a uhodli jste – světelné tyče do oltářů perfektně pasují. Jakmile se vám podaří získat všechny tři a ubránit svůj poklad po určenou dobu, pak je vítězství vaše.

Je tu ještě jeden háček. Každý z vašich oltářů celému vašemu týmu po vložení tyče nabídne speciální vylepšení. Jeden vám zvýší útok, druhý obranu, a ten poslední něco, čemu autoři říkají „awareness“, tedy povědomí – tím pádem uvidíte nepřítele nesoucího jednu z "vlajek", a kromě něj dokonce i celý zbytek jeho týmu. Tím pádem záleží na vaší strategii, o jaký buff nejvíc stojíte a jaký oltář tím pádem aktivujete první. Když však o tyč v oltáři přijdete, zmizí i vylepšení.

zdroj: Archiv

Lákavost módu Tribute by mohla spočívat i ve skutečnosti, že na každém hráči bude ležet pořádná dávka zodpovědnosti. Máte tři cíle, z nichž každý může být umístěn kdekoli na mapě, a kromě toho možná chcete bránit svou základnu nebo číhat u té soupeřovy… Jenže na to všechno máte jen 4 bojovníky. Trailer hlásá, že klíčovým prvkem tu bude komunikace, a v tomhle případě bych to ani nepovažoval za plané chvástání.

Jen je potřeba doufat, že zaměření na rychlost a hbitost nebude ochromující pro těžce obrněné, pomalé hrdiny. Co z toho, že někde dusáte s mocnou obouruční sekyrou, když vám ninja s tyčí na zádech neustále proskakuje pod rukama a zdrhá tak, že ho nikdy nemůžete chytit? Snad si autoři dají na vybalancování pozor.

Mód Tribute není ani omylem jediným přídavkem, který si v Ubisoftu pro For Honor připravují. Chystají se dedikované servery, systém turnajů, pochopitelně také noví hrdinové. Tak uvidíme, zda se zrovna téhle hybridní vlajkové honičce podaří u hráčů uspět. Kdybyste ji chtěli vidět přímo v akci, můžete si dnes od 6 hodin naladit stream na oficiálním Twitchi hry.

Nejnovější články