For Honor představuje trojici nových bojovníků a mód Elimination
zdroj: tisková zpráva

For Honor představuje trojici nových bojovníků a mód Elimination

6. 1. 2017 10:09 | Video | autor: Aleš Smutný |

Vydání fantasy (a trochu středověké) bojovky For Honor se kvapem blíží, dojde k němu už 14. února a tak Ubisoft vydává nová videa. V nich ukazuje v akci trojici válečníků, kterou jsme si představili už minule v tomto článku: Šugókiho, Peacekeepera a Warlorda. Společně s nimi vývojáři nastiňuji i nový mód Elimination, který by měl být hratelný už v lednové betě.

Každý plní v rámci svých frakcí jinou roli. Zatímco Šugóki je obrovský tank se spoustou životů, Warlord je spíš vhodný pro hráče, kteří hledají přesné protiútoky ze zabezpečené obrany. Peacekeeper je pak křehký, rychlý typ, který dokáže vygenerovat solidní poškození, je obratný, ale nemá moc životů a jeho defenzivní možnosti spočívají víc v pohybu, než silném parírování.

Elimination mód je variací na Team Deathmatch, v němž nejsou respawny. Platí ale, že zabitý protivník, pokud mu neuseknete hlavu, může být oživený svým spoluhráčem. Do hry se tak dostává potřeba taktizovat. Za prvé, sice neplatí, že kdo uteče, vyhraje, ale rozhodně platí, že kdo uteče z nerovného souboje, který prohrává, přežije, třeba dost na to, aby se někde vyléčil a nebo alespoň našel kamaráda.

zdroj: Archiv

Následně pak je třeba vyřešit mrtvoly, které ještě mají hlavu připojenou k tělu. Necháte nad každou stát jednoho strážce, který zabrání jejímu oživení nebo raději vsadíte na to, že vás protivník neoběhne a neoživí vámi pracně udolané soupeře? Bude zajímavé sledovat, jak v Elimination funguje kooperace hráčů, kteří se neznají a co vše umožní relativně limitovaný chat.

Ještě musím zmínit jednu věc, která asi není těm, kdo nehráli alfu, úplně zřejmá. For Honor je bojovka. Jakkoliv její systém vypadá velmi podobně třeba tomu z Mount and Blade a trochu třeba i Kingdom Come: Deliverance, šermířský styl, kdy se musíte krýt a útočit ze správného úhlu a klíčové je načasování, představuje jen základ celého soubojového systému.

Každé povolání má řadu komb, která radikálně zvyšují vaši efektivitu v boji a v případě některých hrdinů i jejich přežití (to se týká hlavně „zabijáků“ jako Peacekeeper). V alfatestu se na tuto úroveň tolik hráčů nestihlo dostat, ale je jasné, že v pokročilejší fázi už se v boji s ostatními hráči bez dobré znalosti komb neobejdete a hra je díky nim plně v žánru bojovek.

For Honor vyjde 14. února na PC, PS4 a Xbox One. Ještě v lednu by ale měla být k dispozici otevřený betatest. 

Nejnovější články