GDS 2012: Roman Zawada - Grafika v moderní AAA hře
zdroj: tisková zpráva

GDS 2012: Roman Zawada - Grafika v moderní AAA hře

24. 12. 2012 14:00 | Video | autor: Redakce Games.cz |

Po rozjezdové přednášce Dana Vávry o game designu v praxi vám jako druhou nabízíme videozáznam přednášky Romana Zawady z Warhorse o tom, jak se dělá grafika v moderní vysokorozpočtové hře. Přednáška není příliš technická, jako spíše praktická - Roman krom jiného popisuje proces, kterak se požadavky od designérů dostávají ve finální podobě do hry. Dozvíte se, nad čím je třeba při tvorbě grafiky přemýšlet, s čím nemá cenu ztrácet čas, jak organizovat práci v týmu, aby se všechno stihlo, jakých zásad se držet a tak dále.

Možná si tak u některých rad a informací řeknete, že jsou přeci logické a musí nutně napadnout každého. Zkuste se ale zamyslet – kdyby to bylo tak jednoduché a zřejmé, tak bychom hráli samé výborné hry a vývojáři by nezažívali při vývoji žádné infarktové momenty. A ono tomu tak přeci není... Tato přednáška obsahuje i krátkou ukázku z editoru, která měla sloužit jako prezentace grafické kvality, na kterou Warhorse při vývoji svého RPG cílí. Není to ukázka ze hry samotné.

A ještě než si ukázku pustíte, tak vám musíme zdůraznit, že celá série videozáznamů přednášek z GDS vznikla jenom díky našemu donate programu. Nebýt finanční podpory od našich donátorů, podporovatelů a fanoušků, žádné přednášky byste tu nenašli. Takže jim prosím poděkujte, zaslouží si to! My jim děkujeme jako první :)

Nejnovější články