GDS 2016: Hynek Svatoš - Jak vyrobit model kamiónu? (přednáška je v angličtině)
zdroj: tisková zpráva

GDS 2016: Hynek Svatoš - Jak vyrobit model kamiónu? (přednáška je v angličtině)

6. 1. 2017 18:15 | Video | autor: Redakce Games.cz |

S dvacetiminutovou přednáškou přispěla na Game Developers Session 2016 také pražská firma SCS Software, kterou zajisté znáte jako tvůrce oceňovaných a fanoušky milovaných her jako Euro Truck Simulator 2 nebo American Truck Simulator. Řeči se za celý tým ujal Hynek Svatoš a všem přítomným povyprávěl o tom, jak složité je vyjednat a připravit do hry co nejreálněji vypadající model pořádného náklaďáku.

Není třeba zdůrazňovat, že na nějaké 3D skenování celého modelu mohou tvůrci rovnou zapomenout. Trucky jsou obrovské a skenování by přineslo více práce, než užitku. Autoři proto používají podklady přímo od výrobců (fotografie, videa) a nevyhnou se ani tisícům hodin těžké práce v grafických editorech. Pozor, přednáška je v angličtině.

 

Hynek Svatoš (SCS Software)

Role Hynka Svatoše v SCS Software se jmenuje "Vehicle Team Lead", tedy šéf týmu odpovídajícího za vozidla. Ještě předtím, než přišel na tuto neobvyklou pozici, pracoval 10 let v herní branži jako grafik, kreslíř a technologický designér na hrách jako Arma II, Carrier Command: GM nebo Take on Mars. Nyní dělá na Euro Truck Simulator 2 a American Truck Simulator.

Videa z Game Developers Session 2016 připravila redakce Games.cz ve spolupráci se sdružením České hry. Všechny záznamy z letošního i minulých ročníků najdete na našem společném Youtube kanále.

Nejnovější články