GDS 2016: Ivan Buchta - Tvorba rozsáhlých prostředí ve hrách Arma a DayZ (přednáška v angličtině)
zdroj: tisková zpráva

GDS 2016: Ivan Buchta - Tvorba rozsáhlých prostředí ve hrách Arma a DayZ (přednáška v angličtině)

17. 1. 2017 16:30 | Video | autor: Redakce Games.cz |

Jednou z nejoceňovanějších vlastností tvůrců české série Arma je pečlivost, s jakou zpracovávají tak obrovská území, na kterých se jejich hry odehrávají. Vytvoření rozsáhlého, autentického a konzistentního herního prostředí pro válečnou nebo survival hru vyžaduje léta zkušeností a stanovení unikátních postupů a metod, které nejsou v herní branži úplně obvyklé. O tom, jak to dělají v Bohemia Interactive, mluvil na Game Developers Session 2016 Ivan Buchta.

Skutečná krajina je velmi komplexní a její logice se věnují celé vědní obory. I ty musejí vývojáři z Bohemia Interactive ovládnout, pokud chtějí, aby krajina, kterou vytvářejí, působila na hráče přirozeně a zároveň sloužila designu hry. Většinu těchto zákonitostí při hraní ani nevnímáme, přesto jsou pro výsledný pocit ze hry zásadní. Pokud ovládáte angličtinu, určitě se budete na herní prostředí, nejen v Armě nebo DayZ, po Ivanově přednášce dívat jinýma očima. 

Ivan Buchta (Bohemia Interactive)

Ivan Buchta pracuje v Bohemia Interactive na sérii Arma už od roku 2006. Specializuje se na vytváření autentické krajiny a prostředí pro taktické válečné hry. Podílel se už na finalizaci Arma 1 (Armed Assault) a byl průkopníkem v použití geografických dat pro první reálné terény v simulačním softwaru VBS1. Ještě předtím, než se stal kreativním šéfem vývoje Arma 3, podílel se jako hlavní designér na Arma 2 a na DLC Operation Arrowhead.

Videa z Game Developers Session 2016 připravila redakce Games.cz ve spolupráci se sdružením České hry. Všechny záznamy z letošního i minulých ročníků najdete na našem společném Youtube kanále.

Nejnovější články