GDS 2016: Jan Ilavský - Za oponu vývoje Chameleon Run (přednáška je v angličtině)
zdroj: tisková zpráva

GDS 2016: Jan Ilavský - Za oponu vývoje Chameleon Run (přednáška je v angličtině)

5. 1. 2017 19:00 | Video | autor: Redakce Games.cz |

V ČR i SR vznikla v uplynulém roce celá řada her, ale zřejmě žádná z nich nezaznamenala takový komerční a kritický úspěch jako Chameleon Run (App Store, Google Play) od Jána Illavského. Ocenění v rámci prestižních cen Apple Design Awards ostatně hovoří samo za sebe. A právě do zákulisí vývoje této hry vás Ján Illavský pustí v následující přednášce z Game Developers Session 2016.

Prototyp Chameleon Run původně vznikl během Ludum Dare game jamu za 48 hodin. Šlo o endless runner hru, ve které hráč musí měnit barvu ovládané postavičky (čtverečku), aby ladila s plošinkami, na které skáče. Jde o koncept, který vznikl částečně i proto, že v té době měl Illavský zlomenou ruku. Prototyp ale Illavský odložil a k dalšímu rozpracování se vrátil, až když zjistil, že někdo na App Store nabízí de facto kopii jeho Ludum Dare hry. Požádal o její stažení a pustil se do vývoje něčeho, z čeho pak vzešla hra Chameleon Run. Jak hra vznikala po stránce designu, grafické stylizace atd., to už se dozvíte ze záznamu přednášky. Jenom upozorňujeme, že přednáška je na přání pořadatelů GDS v angličtině.

Ján Illavský (Hyperbolic Magnetism)

Ján Illavský je úspěšný herní vývojář, designér a také hudebník. Za svou komerčně úspěšnou hru Chameleon Run obdržel prestižní ocenění Apple Design Awards, ale v rámci svého studia Hyperbolic Magnetism má s kolegou Vladimírem Hrinčárem na svědomí další úspěšné tituly včetně Lums nebo Perfect Paths.

Videa z Game Developers Session 2016 připravila redakce Games.cz ve spolupráci se sdružením České hry. Všechny záznamy z letošního i minulých ročníků najdete na našem společném Youtube kanále.

Nejnovější články