GDS 2016: Jaromír Plachý - Chuchel, příběh vývoje
zdroj: tisková zpráva

GDS 2016: Jaromír Plachý - Chuchel, příběh vývoje

27. 12. 2016 18:30 | Video | autor: Redakce Games.cz |

Game Developers Session 2016 nabídla celou řadu opravdu zajímavých přednášek nejenom pro vývojáře a „lidi od fochu“. Suverénně nejzajímavější a nejvtipnější ovšem vystřihl Jára Plachý z Amanita Design o čtyřletém (a stále pokračujícím) vývoji projektu Chuchel. Pokud se chcete dozvědět v zásadě šokující (ano, teď přeháníme) informace o genezi jedné velmi kreativní hry, určitě si přednášku nenecháte ujít.

Kreativní duše Jaromíra Plachého se během přednášky rozhodně nezapřela. Dokázal vtipně, ale zároveň trefně, předložit zprávu o postupném formování finální podoby hry, na které se svými postřehy podílel zejména hlavní mozek Amanity Jakub Dvorský. V průběhu přednášky vás čeká nejenom spousta úsměvných momentů, ukázky z konkrétních obrazovek Chuchla, ale i překvapení na samotném konci.

Jaromír Plachý - Amanita Design

Jára Plachý je výtvarník, tvůrce animovaných filmů a herní vývojář v jedné osobě. Je členem studia Amanita Design, kde jako animátor pracoval na hrách Machinarium a Botanicula. Momentálně pracuje na dalších dvou projektech.

Videa z Game Developers Session 2016 připravila redakce Games.cz ve spolupráci se sdružením České hry. Všechny záznamy z letošního i minulých ročníků najdete na našem společném Youtube kanále.

Nejnovější články