GDS 2016: Viktor Bocan - RPG systémy a jak je dělat
zdroj: Vlastní foto autora

GDS 2016: Viktor Bocan - RPG systémy a jak je dělat

29. 12. 2016 19:00 | Video | autor: Redakce Games.cz |

Designujete RPG? Jak silný by měl být fireball na úrovni pět? Bude kouzelník nejprve slabý, ale později se promění v chodící zkázu? Má síla růst v závislosti na tom, že hráč hýbe těžkými předměty? Žádná z těchto otázek nemá jednoduchou odpověď, a vývojáři RPG je řeší při každém novém projektu. V případě českého studia Warhorse je navíc vše okořeněno tím, že jejich titul Kingdom Come: Deliverance je realistická historická hrou. O tom, jak se s nástrahami RPG žánru tvůrci perou, hovořil během Game Developers Session 2016 designér Viktor Bocan.

Viktorovy přednášky patří každý rok na Game Developers Session k těm nejvyhledávanějším. Ta letošní opět ukázala, proč. Nastavení RPG systému je základním předpokladem pro úspěch Kingdom Come: Deliverance a Viktor během své přednášky mluví nejen o příkladech z vývoje, ale i o zvažovaných variantách a o přístupu jiných vývojářů.

Viktor Bocan (Warhorse Studios)

Viktor se v herní branži pohybuje jako profesionální vývojář už více než dvě dekády, hlavně jako technický designér, scénárista a programátor, pokud je to potřeba. Od laciných (ale upřímných) adventur (Horké léto), přes Operaci Flashpoint v Bohemia Interactive a 2K se vrátil zpět k indie vývoji. Nyní pracuje jako lead designer Kingdom Come: Deliverance ve Warhorse Studios.

Videa z Game Developers Session 2016 připravila redakce Games.cz ve spolupráci se sdružením České hry. Všechny záznamy z letošního i minulých ročníků najdete na našem společném Youtube kanále.

Nejnovější články