Gears 5 se výrazně zaměří na mód hordy, objeví se v něm i postavy z Halo
zdroj: tisková zpráva

Gears 5 se výrazně zaměří na mód hordy, objeví se v něm i postavy z Halo

23. 8. 2019 7:25 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Microsoft na svém pondělním Xbox Inside věnoval poměrně velký segment nadcházejícím Gears 5, které vychází za dva týdny. Svůj prostor dostala příběhová kampaň motající se kolem Kait, zejména ale pak ikonický mód hordy s množstvím změn směrem k týmové střílečce. Hned při vydání si pak budete moct zahrát za postavy z Halo: Reach, další značky od Microsoftu.

Příběhový trailer na kampaň pro Gears 5 upoutal moji pozornost hlavně remixem písničky od Nine Inch Nails, navzdory svému názvu totiž kdovíjak hluboce zápletku nerozebírá. Objevuje se v něm hned několik postav známých z předchozích dílů, hromada Locustů a ježdění na prknech. Nechybí J.D. a Marcus Fenixovi a samozřejmě ani Kait, kolem které by se kvůli jejímu původu, odhalenému na konci čtvrtého dílu, měla motat většina příběhové kampaně.

zdroj: Archiv

Mód hordy se naproti tomu posouvá směrem k týmovým střílečkám typu Overwatch. Už v předchozích dílech jste se mohli mírně specializovat, tentokrát si ovšem vybíráte konkrétní postavy, z nichž každá má svou ultimátní schopnost. J.D. dokáže přivolat naváděné rakety, Kait se zase dokáže zneviditelnit. Zahrát si dokonce můžete dokonce i za asistenčního robota Jacka, který umí hackovat protivníky a z hlediska mobility se od ostatních postav výrazně liší.

zdroj: Archiv

A co se spolupráce s Halo: Reach týče, v multiplayerových módech si budete moct zahrát za Sparťany Emile A-239 a Kat B-320. I oni budou mít v hordě svou vlastní ultimátku. V tomto případě jde především o připomínku, že se Halo stejně jako Gears 5 vydává na PC. Ke dvojici postav se dostanou všichni majitelé ultimátní edice Gears 5 a předplatitelé Xbox Game Pass Ultimate. Ti se také do hry dostanou o čtyři dny dříve.

zdroj: Archiv

Gears 5 vycházejí na PC a Xboxu One 10. září. Pořídíte je i na Steamu, kde ale stejně budou vyžadovat přihlášení do služby Xbox Live a nenabídnou tam cross-play s Xboxem.

Nejnovější články