Gelflingové, do útoku! Tahové RPG The Dark Crystal věrně napodobí postavy seriálové předlohy
zdroj: tisková zpráva

Gelflingové, do útoku! Tahové RPG The Dark Crystal věrně napodobí postavy seriálové předlohy

12. 9. 2019 17:30 | Video | autor: Patrik Hajda |

Pokud jste předplatiteli Netflixu, pak už jste si asi všimli pozoruhodného seriálu The Dark Crystal. Pozoruhodný je například tím, že vychází ze stejnojmenného filmu z roku 1982. Ale ještě zajímavější je fakt, že jde v obou případech o loutkovou fantasy podívanou. Pokud se vám seriál zalíbil a chtěli byste se o světě Thra a jeho obyvatelích dozvědět víc, vyhlížejte videoherní adaptaci The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics.

Sám jsem se s Gelflingy setkal až díky seriálu a zatím mám za sebou jen první díl, ale už v něm se celá zápletka zdá být poměrně jasná. Země Thra je závislá na titulním temném krystalu, který střeží stařešinové z rodu Skeksisů. Gelflingové jim bezmezně věří, pracují pro ně, odvádějí jim desátky.

Ale jak to tak s panovníky bývá, jejich veřejná tvář není skutečná. Malí Gelflingové, považovaní v podstatě za obtížný hmyz, se dozví pravdu a začnou bojovat. Přesně o tom – o tahových soubojích – bude i herní adaptace.

zdroj: Archiv

Nový trailer nabízí bližší pohled na soubojový systém, který se nezdá nijak originální (na rozdíl od zasazení hry). Nicméně video chce upozornit na jiný aspekt – věrně zpracované postavy. Nabízí se pohled na slečnu Deet (Gelflinga), asi nejhodnější stvoření v tamějším světě.

Je tu i Aughra, nejmoudřejší z Gelflingů a vlastně i zpodobnění samotné Thra. A aby nešlo jen o ty kladné postavy, uvidíte i digitální zrození skeksiského komorníka SkekSila. Své bojovníky budete vylepšovat novým vybavením a schopnostmi, kterými se přizpůsobíte podmínkám různých prostředí a nahodilým událostem.

The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics vyjde koncem letošního roku na PC, PlayStationu 4, Xboxu One a Switchi.

Nejnovější články