Geralt, Yennefer a Ciri vám představí svět Zaklínače podle Netflixu
zdroj: tisková zpráva

Geralt, Yennefer a Ciri vám představí svět Zaklínače podle Netflixu

10. 12. 2019 9:58 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Geralta z Rivie je většině tuzemských hráčů asi dost zbytečné představovat, pro mnoho jiných lidí ale může být seriál od Netflixu první zkušeností se světem vykresleným v knihách Andrzeje Sapkowského. Proto si pro vás Henry Cavill připravil následující video, kde vám vysvětlí základní zákonitosti zaklínačského světa. Však to znáte: mutant, lovec příšer, Řezník z Blavikenu.

Cavill popisuje, že samotného Geralta nebaví stereotyp o zrůdách bez pocitů, které prakticky všichni na Kontinentu nenávidí. V jeho podání proti němu bojuje především velmi suchým humorem. Zaklínači nicméně nejsou poháněni dobrem nebo zlem, jako spíš penězi nebo svým primárním posláním, tedy zabíjením monster ohrožujících nebohé vesničany.

zdroj: Archiv

Zkouška trav spočívající v konzumaci jedů pod vlivem různých magických rituálů jim sice nadělila neobvyklé vzezření, které v Geraltově případě nespočívá jen v kočičích zorničkách, díky ní ale může konzumovat magické lektvary a ovládat primitivní magii v podobě znamení.

Jedním z hlavních leitmotivů celé série je samozřejmě idea osudu, který Geralta svede dohromady s Yennefer i Ciri. Podle Cavilla v něj vůbec nevěří a svým počínáním ho vlastně naštve, aby mu to vzápětí osud pořádně vrátil. Jeho hlavním kladem je to, že si udržel schopnost milovat a věřit v dobro v lidech, i přesto, jak zle se k němu chovají.

Podobného představení se dočkala i Anya Chalotra v roli Yennefer. Oproti své knižní předloze se v seriálu zřejmě dočká mnohem většího prostoru její příběh před prvním setkáním s Geraltem. Zjistíme, proč se vlastně stala tak mocnou čarodějkou – kromě talentu je za tím touha pomstít se těm, kteří jí v dětství ublížili, protože se narodila zohavená.

zdroj: Archiv

A trojlístek by nebyl kompletní bez Lvíčete z Cintry. Podle producentky měla být právě Ciri hlavním středobodem celého seriálu, nakonec se ale všechny tři ústřední postavy dočkají celkem spravedlivého rozdělení svého času na obrazovce, minimálně v rámci první série.

Princezna Cirilla je podle představitelky Freyi Allan něčím zvláštní, velmi loajální vůči lidem, na kterých jí záleží, ale až do vypálení Cintry neměla žádné zkušenosti s reálným životem tam venku. Kvůli tomu se občas chová naivně, přitom je ale velmi vytrvalá až tvrdohlavá. A taky je ideálním archetypem holčičky, která si vždycky hrála radši s kluky, což není zrovna to, co by se očekávalo od princezny. Takže když během jediné noci přijde o všechno, může se vydat vstříc dobrodružství.

zdroj: Archiv

Nic, co by čtenáři knížek a hráči herní trilogie už dávno netušili, že? Alespoň se ale můžete pokochat novými záběry, třeba s fackující zrzavou elfkou, pohledem na čarodějnickou akademii v Aretuze, no a ten s Geraltem ve vaně může být pomrknutí na velmi známou scénu ze třetího Zaklínače.

Premiérová řada seriálu z produkce Netflixu vychází 20. prosince zveřejněním všech osmi dílů najednou.

Nejnovější články