Hand of Fate 2, Full Throttle, Rain World - podívejte se na indie trailery z PlayStation Experience
zdroj: tisková zpráva

Hand of Fate 2, Full Throttle, Rain World - podívejte se na indie trailery z PlayStation Experience

6. 12. 2016 15:28 | Video | autor: Aleš Smutný |

Včera jsme si shrnuli všechny trailery z víkendové PlayStation Experience (a že jich bylo), teď přišla řada na nezávislé tituly, kterých také nebylo málo a připomněly se celou řadou videí. Několik z nich připomnělo svou existenci a pár dalších o ní vůbec publikum zpravilo.

Hand of Fate 2 se pokus navázat na úspěch jedničky, která zabodovala unikátním mixem RPG dungeonu a karetní hry. Tým Defiant Development pro druhý díl chystají několik změn, přičemž ta, že se postavíte svému hrdinovi z jedničky je tou nejmenší. Především by se k vám měli přidat společníci, kteří vám nabídnou pomoc v soubojích i trochu příběhového vyžití v rámci odhalování jejich osobních příběhů. Samotný trailer se zaměřuje primárně na příběh.

zdroj: Archiv

Pokud jste, podobně jako Honza, shledali The Last Guardian jako hezký, ale v mnohém zastaralý výlet do časů dávno minulých, možná vám napraví chuť Vane. I kdybych vám neřekl historii studia Friend and Foe Games, nejspíš by vás po shlédnutí traileru paralela s tolik odkládanou hrou napadla. Vězte ale, že pětičlenný tým, který stojí za Vane se rekrutuje právě z lidí, kteří kdysi na The Last Guardian, stejně jako ICO a Shadow of the Colossus pracovali.

zdroj: Archiv

Rain World vás vrhne do světa, kde stále prší a váš kříženec slimáka a kočky musí bojovat o holý život. Jde o adrenalinovou akční plošinovku od studia Videocult, v níž jste chvíli kořistí a chvíli predátorem. Jde o to ve správnou chvíli zlikvidovat menší potvory a vyhýbat se těm větším. Jak ale naznačuje upoutávka, rozhodně vás nečeká nějaký propracovaný stealth systém a často se budete mít co ohánět, abyste se vyhýbali útokům a metali své oštěpy.

zdroj: Archiv

O STRAFE už jsme toho napsali docela dost. Jde o adrenalinovou střílečku, která za záměrně kostičkovaným vizuálem skrývá frenetickou hratelnost, která se inspirovala zlatým věkem stříleček z roku 1996. Tohle nebude procházka růžovou zahradou, protože k přežití potřebujete bleskové reflexy a orientaci v prostoru. Kromě PS4 hra vyjde i na PC, přičemž se pořád počítá se začátkem příštího roku.

zdroj: Archiv

Studio AOne Games zvolilo netradiční přístup k látce hororů 19. století, protože jejich Omen of Sorrow je svérázná bojovka plná upírů, umělých lidí, prokletých rytířů, vlkodlaků apod. Pokud jste tedy potřebovali alternativu ke Streetfighter či Mortal Kombat, možná vám přijde vhod tahle hra. Nevíme ale kdy, protože záběry pochází z pre-alfa verze.

zdroj: Archiv

Multiplayerová akce Dreadnought je ve vývoji už víc, než dva roky a Yager Development se teprve chystají na spuštění uzavřené bety na PS4, přičemž ta na PC už nějakou dobu běží. Původně se přitom s konzolovou verzí nepočítalo, ale nakonec se hra objeví i na PlayStation 4. Jak vám připomene trailer, jde o souboje obřích lodí v PvP zápasech mezi dvěma týmy po pěti hráčích. Teoreticky bychom se tak mohli dočkat vydání v příštím roce.

zdroj: Archiv

Tohle je kousek pro fanjšmekry a nostalgiky. Na Full Throttle z roku 1995 vzpomíná mnoho lidí, kteří jej řadí mezi to nejlepší, co LucasArts vydali. Zahrát si ji znovu ale už dnes není nic snadného, takže spousta z nás byla potěšená nad oznámením remasteru od Double Fine. Jak bude hra vypadat ve své omlazené podobě se můžete přesvědčit ve videu níže a pak se jen těšit na návrat Bena Throttlea.

zdroj: Archiv

Nejnovější články