Hardcore RPG Outward vyžaduje taktický přístup k boji a velmi komplikovanou přípravu kouzel
zdroj: tisková zpráva

Hardcore RPG Outward vyžaduje taktický přístup k boji a velmi komplikovanou přípravu kouzel

5. 3. 2019 13:38 | Video | autor: Patrik Hajda |

Fantasy RPG Outward vychází již tento měsíc a zatím jde o velmi slibně vypadající hru. Může za to především důraz na realističnost. Nejste žádný věhlasný hrdina, ale prostý člověk, který má hlad a žízeň, potřebuje odpočívat a pětinásobnou přesilu nesloží s prstem v nose. Jak dokazuje nejnovější vývojářský deníček, k soubojům a magii budete mít respekt.

Dokonce i dva nuzní bandité jsou pro vás hrozbou. Naběhnout mezi ně a začít se ohánět mečem by mohl být váš poslední nepromyšlený nápad.

Outward vás bude neustále vybízet k pečlivé přípravě a promyšlenému postupu. Každý nepřítel je nebezpečný, takže nebude od věci nachystat předem pasti, potřít si meč jedem a celé to zkombinovat s ostřelováním šípy z dálky.

V boji se vám sejde krytí štítem i včasné uhýbání, zároveň musíte přijít každému soupeři na kloub. Základním pravidlem je vyvést ho z rovnováhy, načež se otevře možnost pro zasazení drtivého útoku. A protože jste ve fantasy světě, máte k ruce i magii, i když v docela jiné podobě, než na jakou můžete být zvyklí z jiných her.

zdroj: Archiv

Ve videu výše je pro představu popsán proces vyvolání běžného fireballu. Nejprve se musíte u někoho naučit základní kouzlo jiskry, které samo o sobě žádnou škodu nezpůsobí, ale můžete si díky němu udělat táborák a upéct na něm jídlo. Když pak při dolování horniny narazíte na kámen many, můžete ho pomocí alchymie proměnit v kámen ohně.

S ním se zase můžete naučit vytvořit na zemi ohnivé znamení, do kterého se následně postavíte a vyvoláte původní jiskru. Vznikne tak fireball, s nímž můžete ze svého kruhu ostřelovat nepřátele.

Vidíte, že jde o opravdu zdlouhavý proces, na který v boji není tolik času, ale první část se dá přeskočit jednoduchým zakoupením ohnivých kamenů.

Tvůrci to s uvěřitelností myslí opravdu vážně, o čemž svědčí i vliv vašeho oblečení a okolí na výdrž postavy (celokožený oblek v poušti opravdu není dobrý nápad), omezenost batohu a s ním související omezenost pohybu, absence navigace a další prvky. Outward vychází již 26. března na PC, PlayStationu 4 a Xboxu One.

Nejnovější články