Headlander vás naučí, že je lepší nelpět na svém těle
zdroj: tisková zpráva

Headlander vás naučí, že je lepší nelpět na svém těle

23. 6. 2016 12:21 | Video | autor: Aleš Smutný |

Další hra od Double Fine opravdu nepatří mezi snadno zařaditelné tituly. Headlander je v základu kombinace akční plošinovky a logické hry,v níž hlavní roli hraje hlava hlavního hrdiny. Ta představuje poslední zbytek homo sapiens ve vesmíru obývaném a ovládaném roboty. Naštěstí na jejich těla pasuje mechanický krk vaší hlavy v kosmické přilbě a právě to, jaké tělo máte, určuje schopnosti (mimo těch, které vaše odvážná hlava během hry získává).

Pokud máte tělo vojáka, můžete s jeho zbraní střílet a otevírat dveře odpovídající barvy. Jako robota civilistu vás zase mohou ignorovat strážní. Jelikož se poškození vždy vztahuje na vaše tělo, není problém vyměnit poškozený nosič – samozřejmě pokud jste si možný cíl v přestřelce příliš nepoškodili.

Jak můžete vidět z úvodní půlhodinky na videu níže, logická část bude hrát větší roli, než ta akční, která spíše spočívá v přesném namíření paprsků na odrazové plošinky, díky čemuž odstřelujete hlavy robotů o patro níže. Velkou roli budou hrát i schopnosti vaší hlavy jako je sací síla, kterou můžete prorážet zasklené průlezy apod.

Díky retrofuturistickému stylu, který se nebojí všemožných barevných kombinací a faktu, že hrajete za létající hlavu, má Headlander potenciál na to stát se bizarní, ale zábavnou psychedelickou jízdou. Dočkat bychom se jí měli letos, podle Steamu ještě v létě na PC a také PS4.

Nejnovější články