Herní Zaklínač slaví 10. narozeniny, CD Projekt si pro Geralta připravil pěkný dáreček
zdroj: tisková zpráva

Herní Zaklínač slaví 10. narozeniny, CD Projekt si pro Geralta připravil pěkný dáreček

4. 9. 2017 11:08 | Video | autor: Václav Pecháček |

Příběh bělovlasého zaklínače Geralta z Rivie začal už před více než 30 lety první krátkou povídkou jménem Wiedźmin z pera Andrzeje Sapkowského. Pro širší publikum je však minimálně stejně důležitý říjen roku 2007. Před 10 lety totiž vyšel první herní Zaklínač, mimochodem hra, která podle mě zachytila pochmurnou atmosféru Geraltova světa ještě lépe než její následovníci. V oslavném videu, které vývojáři z CD Projekt RED Bílému vlkovi nadělili k narozeninám, ale žádnou depresi nečekejte.

Možná vás ovšem postihne náhlý záchvat nostalgie. Zdá se, že Geralt je vážně rozhodnutý se oficiálně, definitivně rozloučit a odebrat na odpočinek. Však má na důchod po všech svých útrapných dobrodružstvích nezpochybnitelné právo, a navíc se mu povedlo ukončit svou pouť vážně vynikajícím způsobem. A tak si zaslouží pořádnou párty, kde se objeví všichni staří známí – Ciri, Yennefer, Eskel, Regis, Zoltan, Triss… a dokonce i Klepna.

zdroj: Archiv

Cestovat v Geraltově kůži bylo zkrátka nevýslovné potěšení, a víc k tomu asi není potřeba dodávat. Všechny fanoušky bažící po dalších příbězích ze Severních království může těšit aspoň skutečnost, že karetní hra Gwent se brzo dočká svého prvního příběhového rozšíření, jehož hlavní hrdinkou bude známá válečnice, lyrijská královna Meve. Detaily kampaně v nedávném článku pěkně shrnul Aleš.

Nejnovější články