Hideo Kojima představil projekt Death Stranding - navázal na spolupráci s Normanem Reedusem
zdroj: tisková zpráva

Hideo Kojima představil projekt Death Stranding - navázal na spolupráci s Normanem Reedusem

14. 6. 2016 17:14 | Video | autor: Petr Poláček |

Loni na podzim vyšel Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, poslední hra Hideo Kojimy pod Konami. Následoval odchod firmy v prosinci, založení vlastního studia Kojima Productions, uzavření smlouvy o spolupráci se Sony a potvrzení, že Kojima právě pro japonskou firmy připravuje novou hru - zbrusu novou značky. A během tiskovky Sony na E3 2016 přišel první trailer nebo spíše upoutávka na projekt s názvem Death Stranding. Rekapitulace rychlého sledu události, které se seběhly za půl roku, je ale také to jediné konkrétní, co lze v souvislosti s novým projektem Kojimy zmínit. Trailer totiž představuje jednu velkou neznámou bez jakýchkoli zjevných vodítek. Podívejte se sami.

Video začíná úryvkem básně anglického malíře a básníka 19. století Williama Blakea s názvem Tušení nevinnosti:

„Ze zrnka písku pojmout svět
nebe zřít v lučním kvítí,
nekonečno v dlani podržet
a v hodině věčně žíti“

zdroj: Archiv

Dál už následuje snový či hororový, vyberte si sami, výjev nahého může s elektronickými pouty, jak se objímá s miminem, s nímž je spojený zřejmě mechanickou pupeční šňůrou. Dítě ale zmizí – promění se v černou látku. Následuje pohled na pláž, posetou mrtvými mořskými tvory a konec. Postavu hraje Norman Reedus ze seriálu Walking Dead, který měl s Kojimou spolupracovat na nové Silent Hill hře, ale nakonec z toho ze stále neznámých důvodů sešlo.

Pokud si pamatujete podobně hravé a zároveň kryptické představování The Phantom Pain, které zahrnovalo i pohádku o hře od nové švédské firmy Moby Dick Studio, je vám jasné, že od Kojimy lze čekat cokoli. Hry pro něj nejsou jen produkty, vnímá je jako komplexní díla se vším, co k nim patří včetně hry na komunikaci s fanoušky i s médii. Možná si tedy za pár měsíců či let nad jeho další hrou budeme klepat na čelo a říkat, jak je možné, že jsme všechny ty náznaky v první upoutávce na Death Stranding neviděli. Ke Kojimovi a jeho hrám to zkrátka patří…

Nejnovější články