High elfové z TW Warhammer II jsou pěkní podrazáci, co proti vám obrátí vaše nejlepší přátele
zdroj: tisková zpráva

High elfové z TW Warhammer II jsou pěkní podrazáci, co proti vám obrátí vaše nejlepší přátele

10. 9. 2017 10:07 | Video | autor: Václav Pecháček |

High elfové jsou ze čtveřice hratelných ras Total War: Warhammer II na první pohled ti nejnudnější, protože se sadistickými úchyly, hordou nakažených krys a stádem obřích dinosaurů lze soupeřit jen těžko. Ale jak dokazuje 10 minut nových záběrů z hraní, ignorovat je by mohla být obrovská chyba. Tihle manipulátoři totiž často ani nemusí zvednout meč, aby dosáhli svých cílů – stejně dobře můžou přesvědčit své rivaly, aby špinavou práci vykonali za ně.

Video se soustředí na osudy Teclise, elfského prince a vynikajícího mága. Ten se na jižní části mapy snaží přežít tváří v tvář útoku sil Chaosu, kterým se příliš nelíbí, že právě zahájil rituál určený k převzetí kontroly nad magickým Vortexem, což je konečný cíl všech frakcí. Zároveň však potřebuje nějakým způsobem zpomalit postup svých temných bratranců na severu, kteří se řítí plnou parou k vítězství.

A když jsou všechny vojenské síly vázány v defenzivě, nezbývá než přistoupit k poněkud netradičnějším metodám. Elfům velice pomáhají dva faktory – jednak jejich špionážní síť, jednak jejich diplomatické nadání. Díky první výhodě naprosto přesně vědí, co se děje v provinciích, s nimiž obchodují. Vidí hrozby i příležitosti dřív, než by to jejich nepřátelé považovali za možné. A ta druhá výhoda? Ta znamená, že když necháte vašeho nejlepšího kamaráda o samotě s high elfem, při nejbližší příležitosti čekejte kudlu v zádech.

High elfové totiž sbírají unikátní „surovinu“ známou jako vliv, jejíž pomocí můžou provádět vpravdě nepříjemné kousky. Třeba nastrčí tajného agenta, který naprosto ochromí diplomatické vztahy mezi vámi a vaším sousedem, což se stalo chudáku Malekithovi. Ten měl z tahu na tah bez varování na krku invazi od naštvaných seveřanů a rázem si musel nechat zajít chuť na boj s Teclisovým bráchou Tyrionem.

A pak zbude čas i na nějaké to bojování, aby se elfské armády neunudily k smrti. Jejich hračkami se stanou ubozí lizardmeni, kteří takovou zradu určitě nečekali… Ale nejspíš ji čekat měli. High elfové jsou zkrátka extrémně nedůvěryhodná frakce, u níž si nikdy nemůžete být jistí, že v daný okamžik tajně nepodrývá vaši pozici. A to je na nich extrémně (ne)sympatické.

zdroj: Archiv

Vypadá to, že všechny čtyři počáteční hratelné frakce by měly uspokojit nejen fanoušky světa Warhammeru, ale i veterány série Total War toužící po opravdu rozdílných herních zážitcích. Creative Assembly pokračují v trendu načatém už v původním TW: Warhammer, především v jeho vesměs kvalitních DLC, a co se mě týče, 28. září, kdy hra vychází, si beru dovolenou. Nebo bych si ji vzal, kdyby ten den nebyl můj a současně i státní svátek. Nemáte zač.

Nejnovější články