Hlavní hrdina Call of Cthulhu jen těžko zůstane příčetný
zdroj: tisková zpráva

Hlavní hrdina Call of Cthulhu jen těžko zůstane příčetný

19. 6. 2018 12:38 | Video | autor: Václav Pecháček |

Letošek by měl být dobrým rokem pro všechny příznivce spících antropomorfních chobotnic, co jen tak mimoděk inspirují kulty plné šílených fanatiků. Lovecraftova mytologie se objeví jak v detektivce The Sinking City, tak v chystaném hororu Call of Cthulhu. Ten se na E3 prezentoval novým trailerem, který ukáže, že největším nebezpečím nebudou chapadla temných bohů, ale eroze vaší příčetnosti.

Tedy, abych byl přesný – o vaši vlastní příčetnost nepůjde, to by ratingové organizace asi rozdýchaly jen těžko (21+: obsahuje materiál, co z vás udělá rybinou zapáchajícího magora). Šílenství se svými lepkavými prsty dotkne spíš pana Edwarda Pierce, soukromého očka vyšetřujícího záhadné úmrtí na ponurém ostrově poblíž Bostonu.

zdroj: Archiv

A něco není v pořádku. Vlastně by možná bylo obtížnější najít něco, co v pořádku je. Jak by vám bylo, kdybyste v podzemní jeskyni nalezli obraz sama sebe, na němž si míříte pistolí do spánku? Navíc pistolí, kterou nejspíš proti kultistům vůbec nevyužijete. S Cthulhu se nedá bojovat, a tak i tady čekejte spíš plížení a detektivní práci, jak ostatně zmiňuje Martin ve svých dojmech z hraní z loňské E3.

Cest ke splnění různých úkolů bude vždy několik. Můžete se spřátelit s některými postavami a přemluvit je, aby vám poskytly pomoc. Kdo vám ale zaručí, že to ve skutečnosti nejsou přisluhovači zla? Nemůžete věřit nikomu, dokonce ani svým očím. Možná tak bude lepší vůbec nedat najevo svou přítomnost, vypáčit zámek a postupovat do hlubin prokletého domu pěkně po špičkách.

To všechno tedy ještě letos, a to na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Jsem zvědavý, jestli i tentokrát, stejně jako v jedné z povídek samotného mistra, bude hlava Cthulhu rozpliznuta nárazem jediné parní lodičky. Spíš doufám, že kosmický horor bude v tomhle případě trochu odtažitější.

Nejnovější články