Hlavní hrdinka Star Wars: Battlefront II vede imperiální komando a pilotuje stíhačku TIE
zdroj: tisková zpráva

Hlavní hrdinka Star Wars: Battlefront II vede imperiální komando a pilotuje stíhačku TIE

22. 5. 2017 11:46 | Video | autor: Václav Pecháček |

Co víme o singleplayerové kampani pro Star Wars: Battlefront II kromě toho, že na rozdíl od jedničky existuje? Díky novému videu o něco víc než dřív. DICE vysvětlují, proč do role hrdinů tentokrát postavili vojáky Impéria, konkrétně elitní skvadru Inferno a její velitelku Iden Versio. Jejich důvod je v podstatě velmi prozaický – zatímco klaďasové jsou v hledáčku kamer neustále, o imperiálních přisluhovačích to tak docela neplatí. Tohle navíc nejsou jenom bezejmenní stormtroopeři, ale vojáci s vlastními motivacemi, názory a důvody, proč chtějí zničit Luka a jeho kamarády.

Kampaň se odehrává mezi událostmi šesté a sedmé epizody, což znamená, že v kůži velitelky Versio zažijete jak Impérium sahající po konečném vítězství v nebi nad Endorem, tak jeho hroutící se zbytky poté, co Rebelové nepříliš překvapivě vyhodí do vzduchu druhou Hvězdu smrti („Nemožné,“ komentuje tenhle vývoj situace šokovaná Iden). Ale Endor neznamená definitivní konec. Císař totiž zanechal poslední rozkazy, které je potřeba splnit za každou cenu – i když to bude znamenat konfrontaci s mocnými zástupci Světlé strany včetně Luka Skywalkera.

Skvadra Inferno tohle všechno dělá proto, aby zastavila pád galaxie do chaosu zosobněného Povstaleckou aliancí. Impérium znamená právo, řád a prosperitu, což bezpochyby omlouvá všechno to utlačování, vraždící astmatické kyborgy a planetární genocidy, při nichž zavraždíte miliardy lidí jen proto, abyste si vystřelili z jedné zajatkyně.

 

Ale nechme pochybné morální zásady stranou. Důležitější je fakt, že všichni vojáci Inferna nejsou pouhými příslušníky elitního komanda, ale také špičkovými piloty stíhaček TIE. To znamená, že se létání a vesmírných bitev dočkáte nejen v multiplayeru, ale i v kampani pro jednoho hráče, což by ji určitě mohlo příjemně osvěžit – stejně jako opravdu štědrý časový rozsah kampaně, v níž zjevně budete svědky vzestupu Prvního řádu a jeho třetí Hvězdy smrti (ano, já vím, „základny Hvězdovrah“).

Jsem vážně zvědavý, jak se vývojáři a scénáristé poperou s hraním za stranu, která se dá jen obtížně prezentovat jinak než jako „ta zlá“. Všechny řeči o udržení práva a bezpečí blednou ve srovnání s masovou vraždou šílených proporcí a režimem galaktického teroru. Že by snad Inferno tvořili ti umírnění imperiálové, co nebudou zabíjet bezbranné civilisty jako První řád? Nebo dojde k náhlé změně loajality? Neumím si představit, že Disneyho megablockbuster si bude hrát na sci-fi verzi Spec Ops: The Line, i když by samozřejmě šlo o fascinující experiment.

Jak to s Iden Versio a její skvadrou Inferno bude, to se dozvíme 17. listopadu. Tehdy Star Wars: Battlefront II vychází na PC (Origin), PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články