Hlavním hrdinou slovenské plošinovky Jester’s Quest je zabijácký šašek
zdroj: tisková zpráva

Hlavním hrdinou slovenské plošinovky Jester’s Quest je zabijácký šašek

16. 1. 2017 15:30 | Video | autor: Václav Pecháček |

Celé dva roky pracoval slovenský vývojář Vladimir Pribila na pixelartové skákačce Jester’s Quest. Dva roky vymýšlel, jaká dobrodružství potkají malého šaška, odhodlaného zachránit království před silami zla. Dva roky se o samotě lopotil a vymýšlel, jaká další ničivá kouzla a komba s mečem bude mít šášula k dispozici, aby všechny příšery a odpadlíky zdrvil ve jménu vyššího dobra. A po dvou letech konečně nastal osudový okamžik, kdy světu pomocí prvního traileru ukáže část svého díla.

„O čem ta hra je?“ ptáte se. Ale správná otázka by zněla: „O čem ta hra není?“ Kromě zmiňované destruktivní magie a úžasného šermířského umění dojde i na typickou plošinovkovou zábavu v podobě uhýbání hořícím projektilům, přeskakování z jedné titěrné platformy na druhou a prolézání obrovských složitých mechanismů. Kromě toho se objeví taky zabijácký jednorožec, regulérní bitva dvou armád, a možná i nějaký ten pixelový pindík.

zdroj: Archiv

Autor varuje, že Jester’s Quest není vhodný pro děti, a to nejen kvůli kostičkovanému přirození. Hra se rozhodně neštítí hektolitrů krve, stříkajících ze zmasakrovaných nepřátel, a obtížnost by taky měla vyhovovat spíš dospělým, protože prý imituje staré dobré hardcore tituly z devadesátých let. Aspoň že umělecké zpracování je univerzálně přitažlivé, od promakané frame-by-frame animace postav až po překvapivě dost výtečný soundtrack, kvůli kterému mám chuť si celý trailer pustit ještě aspoň pětkrát.

Těžko říct, kdy by Jester’s Quest mohl vyjít, ale jedno je jisté. Dlouhé čekání na herního šaška či klauna, který by dělal vtípky, bavil malé děti a nebyl psychopatický vraždící maniak, zjevně v dohledné době neskončí.

Nejnovější články