Hlavním tématem Call of Duty: WWII je bratrství mezi spolubojovníky
zdroj: tisková zpráva

Hlavním tématem Call of Duty: WWII je bratrství mezi spolubojovníky

4. 5. 2017 13:11 | Video | autor: Václav Pecháček |

V novém videu jménem „Vize stojící za Call of Duty: WWII“ se vývojáři ze studia Sledgehammer rozpovídali o tom, co je při tvorbě nejnovějšího CoD inspirovalo a jak si představují výslednou podobu hry. Nejzásadnějším poznatkem je nejspíš důraz na realistický, drsný zážitek z nejhroznější války v lidských dějinách, což by kromě historicky přesných zbraní a vozidel měl zprostředkovat i umělecký styl, který bude „emocionálně temný, ale vizuálně krásný.“

Jednou z hlavních postav videa je Martin K. A. Morgan, historik specializující se na druhou světovou válku, který pracoval jako konzultant už na deset let staré Medal of Honor: Airborne. „Druhá světová válka překračuje všechny hranice,“ říká a dodává, že předchozí generace označovala konflikt, který dnes známe jako první světovou válku, prostě za Velkou válku, protože lidé čekali, že nic takového se nemůže nikdy opakovat. „A o generaci později se stane něco mnohem většího a mnohem strašnějšího.“

Rozhodně jde o vážné téma, které si zaslouží poctivě zpracovaný příběh. Už víme, že hlavním hrdinou bude mladý Texasan Ronald „Red“ Daniels, a vývojáři ve videu vyzdvihují klíčovou roli, kterou budou hrát muži kolem něj. Ústředními tématy celé hry jsou kamarádství, bratrství, víra v člověka bojujícího po vašem boku.

zdroj: Vlastní

Hezkou demonstrací snahy o historickou akurátnost je scéna, v níž zvukoví technici s chlupatým mikrofonem drandí na tanku a nahrávají řev jeho motoru. Stejně tak jsou nahrávány zvuky okolí v místech, kde se kampaň bude odehrávat. A zkrátka samozřejmě nepřijdou ani dobové zbraně, s nimiž se vývojáři důvěrně seznámili na střelnici. Zajímavou praktiku pak odhalil ředitel vývoje Dennis Adams – tvůrci prý sledují spoustu autentických dobových záběrů a pozorují chování skutečných vojáků na bojišti, aby se jím pak mohli inspirovat v samotné hře.

Spoluzakladatel a šéf studia Sledgehammer Glen Schofield celé video zakončuje pořádně sebevědomým prohlášením: „Dělám hry už víc než 26 let a musím vám říct, že tohle je ta nejlepší hra, jakou jsme kdy vytvořili.“ Uvidíme! Call of Duty: WWII vyjde 3. listopadu na PC, Xbox One a PS4.

Nejnovější články