Hodinový stream z Kingdom Come ukazuje, že proti přesile nepřátel se neubráníte
zdroj: tisková zpráva

Hodinový stream z Kingdom Come ukazuje, že proti přesile nepřátel se neubráníte

26. 6. 2017 11:45 | Video | autor: Václav Pecháček |

Tedy, vím, že ve Warhorse se soustředí především na všechno to šermování a plnění úkolů, ale já bych nejspíš strávil většinu herní doby Kingdom Come: Deliverance házením kostek. Soudě dle dlouhatánského streamu mají konverzace svoje mouchy, například příšerné obličejové animace, a to samé platí o boji, který trvá podezřele dlouho, tedy pokud se na vás nevrhnou tři chlápci najednou a nenadělají z vás mleté v konzervě. Ale kostky… kostky vypadají perfektně.

Myslím, že klíčovou součástí jejich nepopiratelné kvality je asymetrie. Nikoli snad z hlediska hratelnosti, jak se tenhle termín moderně používá, ale spíš tvaru. Naprosto evidentně nebyly vyrobeny v čínské továrně. Pro sultánův dvůr je nevytesal mistr kameník z jadeitu. Ne, nějaký český vesničan se sebral a uplácal je z hlíny, a teď se snaží odrbat své sousedy o těžce vydělané stříbrňáky. Bude mi nesmírným potěšením dát mu ochutnat jeho vlastní medicínu. Bože, naděl mi jedničky a pětky!

Pokud se přeneseme přes můj kostkový fetiš, prokazatelný taktéž zálibou v pixelartu a dokonce i v kostkovém pokeru z prvního Zaklínače, pak video nabízí příjemně podrobný a hlavně komentovaný pohled na současnou verzi Kingdom Come. Asi každý si všimne, že hra ani náhodou není definitivně vyladěná, což 7 měsíců před vydáním samozřejmě není nikterak šokující. Zároveň musíte vzít v úvahu, že E3 ukázka by měla být ta nejvypiplanější z vypiplaných, a zvlášť ony obličeje a pohyby úst mě budou ještě dlouho trápit v nočních můrách.

 

Boj rozhodně vypadá patřičně zajímavě a neotřepaně, a oproti minulým verzím mi přijde výrazně plynulejší. Cink, cink, cink, je to jako dobový film, nebo možná jako ukázka historického šermu na nějakém hradě – tedy kdyby nebylo sprostého nadávání. Váš soupeř dokonce v jednu chvíli vyhrkne: „Do psí díry!“, a to s patřičně anglickým přízvukem, což je pro našince možná trochu vtipnější, než by drsný boj na život a na smrt vyžadoval.

Finální verze hry by se oproti ukázce pochopitelně měla dočkat mnoha vylepšení, mezi něž patří například trochu silnější šípy. To je podle mě dobrý nápad. Chodíte si po precizně vymodelované krajině, máte na sobě osm různých vrstev oblečení, váš pěstní souboj s vesnickým trhanem vyplaší stádo oveček, a vy pak v téhle nádherné skoro-realitě napálíte svému nepříteli pět šípů do obličeje, jen abyste následně šokovaně sledovali, jak vás rozpáral mečem jak myslivec zlého vlka.

Stejně tak se plánuje drobná úprava plátového brnění, konkrétně tedy plechového kýble s malinkými dírkami, kterému se honosně říká přílba. Skrz spuštěný vizor toho vidíte opravdu, ale opravdu málo, a při potyčce s více nepřáteli provádějícími vychytralé obchvaty snížená orientace v prostoru nevyhnutelně vyústí v další párání. A tak by snad v budoucnu mělo být možné hledí zdvihnout a nehrát si na středověkého Daredevila.

Jindřich, syn kovářův, přicválá s ořem, mečem a pifkou na krále Zikmunda v únoru příštího roku, ale než se tak stane, určitě se dočkáte dojmů z hraní přímo od našich étrojkových zástupců Aleše s Martinem. Snad jim to s halapartnou šlo líp, než chlapcům ve videu.

zdroj: Archiv

Nejnovější články